lauantai 9. marraskuuta 2013

Sir Arthur Conan Doyle: The Complete Stories of Sherlock Holmes


Ilmestymisaika: 2008 (ko.painos.)
Alkuperäisten tarinoiden ilmestymisaika: 1892-1972
Sivumäärä: 1408
Kustantaja:Wordsworth library collection
ISBN: 978-1-84022-076-6
Muoto: Kirja





Kootut teokset. Huhuh. Pakko sanoa, että lähemmäs vuosi kului, kun kyseistä opusta lueskelin. Tosin, en kyllä lukenutkaan joka päivä tai mitenkään muutenkaan turhan suunnitelmallisesti. Luin kun siltä tuntui ja aina vähän kerrallaan, jottei olisi tuntunut liian raskaalta.

Vaikka teos onkin kokonaan englanniksi, ei se missään vaiheessa ollut liian raskasta. Nautin kovasti lukemisesta ja siitä, että tunnisti tutut tarinat lukiessa. Oli mukana kyllä joitain itselle ennestään tuntemattomiakin tapauksia, mikä oli tietenkin vain positiivinen yllätys. Heräsi tosin kauhea himo päästä katsomaan jotain filmatisointia aiheesta. Ihan tietenkin vain uteliaisuuden pohjalta.

Voin kyllä lämpimästi suositella Sherlockia kaikille, jotka pitävät näistä pienistä mysteereistä elämässä. Hän on ihastuttavan ärsyttävä persoona omalaatuisuuksineen. Kirjassa tosin hieman itseäni häiritsivät pienet epämääräisyydet aikajanojen suhteen. Esimerkiksi mainittakoon vaikka eräs avioliitto, jotten nyt aiheesta tietämättömille liikaa paljastelisi. Mutta jos moisten pikkuseikkojen ei anna liikaa itseään häiritä, niin erinomaista lukemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti