lauantai 20. syyskuuta 2014

Agatha Christie: Golfkentän murha

Alkuteos: Murder on the Links (1923)
Suomentaja: Niilo Pakarinen
Ilmestymisaika: (ko.painos)
Sivumäärä: 242
Kustantaja: WSOY
ISBN: 952-459-420-X
Muoto: Pokkari
Sarjamerkintä: 2. Hercule Poirot -kirja
Peukku: ^^b

*Salaperäinen eteläamerikkalainen liikemiesmiljonääri P.T. Renauld lähettää Ranskasta hätäisen avunpyynnön, mutta tikarikätinen kuolema on nopeampi kuin mannermaan pikajuna, joka kiidättää Hercule Poirotin Lontoosta Merlinvillen pikkukaupunkiin, Renauldin suureen huvilaan meren rannalla.

Miljonäärin arvoituksellinen murha laukaisee yllätyksellisen tapahtumien sarjan, jossa murha johtaa murhaan, petos petokseen ja häikäilettömään kiristykseen. Mutta jo alusta pitäen Poirot kiinnittää huomiota kahteen seikkaan: kelloon, joka edistää aivan liikaa, ja merkillisen pitkään päällystakkiin murhatun miehen yllä.*



Mutkikkaasti punottu juoni, jota hämää vielä mainiosti se, että tarinan kertoo kapteeni Hastings. Tästä Poirotista ei suuria tunteita puutu kun syyttävät sormet osoittelevat vuoroin toista ja vuoroin toista. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee sekin, että Poirotilla on kilpailija: Giraud-niminen etsivä, jonka toimintatavat ovat melko erilaiset kuin Poirotin. Virkaveljeksillä onkin melkoinen kiire naljailla toisilleen ja ehättää ratkaisemaan rikos ennen toista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti