maanantai 15. joulukuuta 2014

Agatha Christie: Roger Ackroydin murha

Alkuteos: The Murder of Roger Ackroyd (1926)
Suomentaja: Kirsti Kattelus
Ilmestymisaika: 2001 (ko.painos)
Sivumäärä: 264
Kustantaja: WSOY
ISBN: 952-459-057-3
Muoto: Nidottu
Sarjamerkintä: 3. Hercule Poirot -kirja
Peukku:  ^^b

*Christien vuonna 1926 kirjoittama Roger Ackroydin murha avasi tien hänen kirjalliselle menestykselleen. Tämä lukitun huoneen arvoitus, jossa Hercule Poirotin harmaat aivosolut joutuvat jälleen kovalle koetukselle, on Dame Agathan kuuluisimpia ja parhaimpia jännitysromaaneja!*



Vaikka kirja on järjestyksessään kolmas Hercule Poirot -kirja, sijoittuvat sen tapahtumat salapoliisi ystävämme eläkepäiviin. Kirjan alussa kuuluisa etsivämme nimittäin on vetäytynyt pikkuiseen kaupunkiin viettämään eläkepäiviä ja kasvattamaan kurpitsoja. Meidän onneksemme mystiset murhat löytävät hänet kuitenkin sieltäkin!

Olen itse sitä mieltä, että kyseessä on yksi Christien parhaimmista Poirot-kirjoista. Juoni on mitä mielenkiintoisin. Henkilöhahmoissa on valinnanvaraa ja kaikilla on salattavaa. Kellä suurempaa, kellä pienempää. Yhtäkaikki kuka hyvänsä tuntuu omaavan niin motiivin kuin tilaisuudenkin. Jos asioita tarkastellaan lähemmin. Tätä soppaa hämmennetään useampaankin kertaan mitä kiintoisimmilla tavoilla. Kirjaa ei millään malta laskea käsistään muutaman viimeisen luvun aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti