tiistai 8. lokakuuta 2024

Conn Iggulden: Ruusujen sota IV - Korpin kannus

Alkuteos: Ravenspur (2016)

Kääntäjä: Ilkka Rekiaro

Lukija: Eero Saarinen

Ilmestymisaika: 2024 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Kesto: 16h 15min

ISBN: 9789511481522

Muoto: e-äänikirja

Sarjamerkintä: Ruusujen sota #4

Peukku: q^^



*Verinen valtakamppailu kiihtyy, kun Englannin kuningassuku saa uuden vihollisen. Juonittelua ja keskiajan julmuutta yhdistävä seikkailu on kuin Game of Thrones parhaimmillaan!


Englannista pakenemaan joutunut Edvard IV palaa maahan vihan ja nöyryytyksen ajamana. Vaikka puolet hänen armeijastaan on hukkunut merellä eikä yksikään portti aukene hänen edessään, Yorkin suvun kuningas käy raivoisaan hyökkäykseen veljensä Richard rinnallaan.


Edvard ja Richard eivät kuitenkaan aavista, että heidän pahin vihollisensa ei ole vielä näyttänyt kasvojaan. Henry Tudor on kasvanut mieheksi: hänet tunnetaan Punaisena lohikäärmeenä, joka aikoo panna pisteen Ruusujen sodalle. Huikean sarjan päätösosa.*




Jälleen kerran kirjan takakansi on vähän ylitseampuva... Henry Tudor nimittäin on kirjassa suurimman osan ajasta vain ensin mitätön pikkupoika ja sitten sivuhahmo. Hän astuu näyttämölle vasta aivan lopussa. Enimmän osaa kirjassa seuraillaan Edvardin taistelua takaisin valtaistuimelle ja sitten hänen hallituskauttaan ja sitä, miten hänen kuolemansa ajoi koko valtakunnan keskelle vielä yhtä juonittelujen salaliittoa.


Historia herää hyvin eloon ja taisteluja on kiinnostava seurata. Henkilöiden kanssa saa olla tarkkana. Iggulden osaa kyllä hommansa hyvin.


Saarinen lukee kivasti ja selvästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti