perjantai 27. kesäkuuta 2014

Agatha Christie: Kuolema Niilillä

Alkuteos: Death on the Nile (1937)
Suomentaja: Kirsti Kattelus
Ilmestymisaika: 1990 (ko.painos)
Sivumäärä: 230
Kustantaja: WSOY
HUOM: Kokoomateoksessa nimeltä Hercule Poirotin johtolangat – Viisi kuulua mysteeriä
ISBN: 951-0-14577-7
Muoto: Kirja
Sarjamerkintä: 14. Hercule Poirot –kirja

*Linnet Ridgeway on maailman rikkain tyttö. Hän on tottunut saamaan kaiken minkä haluaa – myös parhaan ystävättärensä Jacquelinen sulhasen. Kun hän nimittäin näkee komean mutta pennittömän Simon Doylen, ystävätär ei enää merkitse hänelle mitään. Linnetin ja Simonin häät aiheuttavat kissankorkuisia otsikoita juorulehdissä ja sekavia tunteita erinäisissä henkilöissä, joille Linnetin omaisuus on tärkeä.

Häämatka, luksusristeily Niilillä, muodostuu painajaiseksi. Kaunis perijätär tuntee kateuden ja mustasukkaisuuden verkon kiristyvän ympärillään ja anoo apua Hercule Poirotilta.*



Tästäkään Poirot-kirjasta ei kyllä yllättäviä juonenkäänteitä puutu. Miltei kaikkia laivamatkalla olevia osoitellaan enemmän tai vähemmän syyttävin sormin ja yllättäen aika monellakin tuntuisi olevan motiivia murhaan ja osalla vieläpä erittäin hyvä mahdollisuus siihen. Murhan sivujuonteina tapahtuu vaikka mitä mielenkiintoista. On kiristystä ja koruvarkauksia ja tietysti joukko mitä mielenkiintoisimpia henkilöhahmoja. Juoni ja tapahtumat tempaavat jälleen otteeseensa. Lisäksi tapaamme uudelleen vanhan tutun aikaisemmasta kirjasta, Kortit pöydällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti