sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Christian Jacq: The Black Pharaoh

Alkuteos: 1997(ilm.)
Englannistaja: Sue Dyson
Ilmestymisaika: 2000 (ko.painos)
Sivumäärä: 344
Kustantaja: Simon & Schuster UK Ltd
ISBN: 0-671-01805-1
Muoto: Pokkari

*Five centuries after Ramses, the temples of northern Egypt lie deserted, the gods forgotten. Injustice and corruption reign, and the empire seems to be hurtling towards irretrievable ruin.

Only one man, a Nubian, governing his kingdom from the South rejects this dark destiny. Piankhy has one desire: that the gods should once again dwell in a united Egypt. But the price to pay is a heavy one for this man of peace for he must confront the Libyan Tefnakt, an ambitious and authoritarian northern prince who is determined to force the country to submit to his will.

War between the Black Pharaoh and the Libyan prince is inevitable. And the survival of a thousand-year empire hangs on the victory of one of these two inflexible wills…*



Kirjan tapahtumat etenevät melkoisen vauhdikkaasti. Välillä tuntuu siltä, että vauhti olisi liiankin nopea. Taistelusta rynnätään miltei suoraan seuraavaan tai johonkin toiseen merkittävään tapahtumaan. Rauhalliseen fiilistelyyn ei juuri käytetä rivejä.

Myös henkilöhahmoja ryntää esiin melkoinen lauma. Välillä mukaan tulee hahmoja, jotka katoavat heti ja osa taas jää mukaan pidemmäksi aikaa. Hahmoja kuitenkin on aika iso määrä. Heihin ei oikein tunnu pääsevän sisälle. Jokaisella on miltei yksi tai kaksi piirrettä, jotka määrittävät koko persoonan. Yksi on ahne ja kiero, toinen taas kunniallinen ja rehellinen ja niin edelleen. Kehenkään ei oikein kiinny.

Kiireisyydestä ja monista henkilöhahmoista huolimatta on kyseessä kuitenkin ihan viihdyttävä lukukokemus. Historian- ja kulttuurintuntemus ovat ehdotonta plussaa ja tekevät kirjasta mielenkiintoisen. Huomaa selvästi, että taustatietoihin on perehdytty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti