keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Kelley Armstrong: Waking the Witch

Alkuteos:  2010 (ilm.)
Ilmestymisaika: 2011 (ko.painos)
Sivumäärä: 325
Kustantaja: Orbit
ISBN: 978-1-84149-806-5
Muoto: Pokkari
Sarjamerkintä: Women of the Otherworld -sarjan 12. kirja

*When three young women are found dead - apparent victims of ritual murder - the small, fading town of Columbus is shaken to its core. But things are about to turn even more strange and sinister...

Private investigator Savannah Levine can handle 'strange and sinister'. As the daughter of a black witch, she has a lot of power running through her veins, and she's not afraid to use it. But her arrival in town has not gone unnoticed. Savannah may think she's tracking down a murderer, but could she be the killer's next target?*



Periaatteessa sarjan kirjoja voi lukea yksittäisinä teoksina, mutta jonkin verran viitteitä aikaisempiin tapahtumiin on, joten jos tämän sarjan kirjoista haluaa saada kaiken mahdollisen irti, kannattaa aloittaa aivan alusta ja edetä järjestyksessä. Jotkut ratkaisuihin liittyvät vinkit ja tapahtumat eivät nimittäin välttämättä aukea, jos ei tiedä hahmojen historiaa.

Jos tuota pientä seikkaa ei oteta huomioon, niin kirjan juoni on melko mukiinsa menevä. Ehkä hieman liikaa tätä "olen suurta ja mahtavaa sukua ja vielä nätti ja rikas" ja ehkä Savannahin perään erilailla suhtautuvat miehet ovat vähän liian itsestään selviä, mutta... Kaikeksi onneksi kirja on kirjoitettu viihdyttävästi ja sen seurassa viettää aikaa mukavasti tuskastumatta kuitenkaan juonen tai hahmojen perus kliseisiin. Erittäin miellyttävää kesäistä luettavaa, johon ei tarvitse turhan paljoa panostaa.

Se, minkä takia itse tartuin tähän alkujaan ja mikä on ehdottomasti kirjan ja koko sarjan plussaa, ovat yliluonnolliset, supernaturaalit, asiat. Kirjassa vilisee noitia, puolidemoneja ja muita maagisia olentoja, jotka koettavat elää ihmisten rinnalla herättämättä huomiota. Supernaturaaleja tapauksia tutkiva etsivätoimisto on minusta ainakin ajatuksellisesti hauska ja toimii ainakin melko hyvin. Loitsut siellä ja toiset täällä antaa kyllä oman mausteensa perinteiseen etsivän työhön.

Kun ottaa tuon taikuuselementin ja kirjan tyylin huomioon, ei ehkä kaikkein vannoutuneimpien dekkarien ystävien kannata koettaa tätä. Mutta avomielisemmille ja ainakin vähän nuoremmille naisille uskoisin koko sarjan uppoavan aika helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti