sunnuntai 17. elokuuta 2014

Sylvia Nasar: A Beautiful Mind

Alkuteos: 1998 (ilm.)
Ilmestymisaika: 2001 (ko.painos)
Sivumäärä: 461
Kustantaja: Faber and Faber Limited
ISBN: 0-571-21292-1
Muoto: Pokkari

*At the age of thirty-one, John Nash, mathematical genius, suffered a devastating breakdown and was diagnosed with schizophrenia. Yet after decades of leading a ghost-like exixtence, he was to re-emerge to win a Nobel Prize and world acclaim.

The inspiration for a major motion picture directed by Ron Howard, Sylvia Nasar’s award-winning biography is a drama about the mystery of the human mind, a triumph over incredible adversity, and the healing power of love.*



Tunnustan, erehdyin tarttumaan tähän nimen perusteella lukematta edes takakantta. Jos olisin tajunnut tämän olevan elämänkerta, olisi kirja saattanut jäädä poimimatta mukaan. Mutta kun kerran sen olin napannut, niin olihan se sitten lukaistava.

Elämänkertana kirja on varmaankin melko mielenkiintoinen, mutta itse en siitä suuremmin pitänyt. Tapahtumat on sijoitettu luvuittain, joissa kussakin käsitellään aina tiettyä aikaa tai ajanjaksoa taikka henkilöä. Tämä aiheuttaa jonkin verran hyppimistä, mikä hieman sotkee lukijaa. Ainakin, jos tämä ei panosta lukemansa seuraamiseen suuremmin. Kaikesta saa kuitenkin melko helposti hyvä yleiskuvan, joten tekstiä on helppo edetä.

Jotenkin odotin paljon enemmän ja dramaattisempaa tekstiä, mutta lopultahan on kyse todellisen henkilön elämästä. Sellaiseen on kyllä ihan riittävästi draamaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti