perjantai 20. tammikuuta 2017

Agatha Christie: Teetä kolmelle


Alkuteos: Sad Cypress (1933)
Suomentaja: Anna-Liisa Laine
Ilmestymisaika: 1985 (ko.painos)
Sivumäärä: 233
Kustantaja: WSOY
ISBN: 951-0-12969-0
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Hercule Poirot #19
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 23, 24, 32, 34, 37 ja 47

*Mary Gerrard oli villiruusumainen vaaleaverikkö, josta kartanon rouva Laura Wellman oli kouluttanut hienon naisen. Vaikea oli kuvitella häntä vastenmielisen ja äreän portinvartijan tyttäreksi, vielä vaikeampi uskoa jonkun tuputtavan tyttöparalle kuolettavan annoksen morfiinia. Maryn murha kutsuu paikalle Hercule Poirot’n, joka huomaa joutuneensa selvittämään tavallista visaisempaa juttua.*



Teetä kolmelle on erittäin luettavasti ja mukaansatempaavasti kirjoitettu dekkari, jossa tapahtumia piisaa. Useita sattumuksia ja monia henkilöitä, jotka kovasti koettavat huijata Hercule Poiro’ta siinä lopulta kuitenkaan onnistumatta. Varsinaista vihjeiden ja salaperäisyyksien juhlaa!

Kirjan tapahtumia seurataan melkolailla kokonaan ulkopuolisen kertojan silmin. Tosin välillä päästään tutkailemaan asioita hieman murhasta syytetyn Elinorin kantilta. Se antaa tapahtumiin kieltämättä varsin mielenkiintoisen säväyksen. Voisin jopa sanoa, että Teetä kolmelle lukeutuu yksiin suosikeistani kirjoina, mitä belgialaisetsivän seikkailuihin tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti