sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Derek Landy: Keplo Leutokalma

Alkuteos: Skulduggery Pleasant (2007)
Suomentaja: Helene Bützow
Ilmestymisaika: 2007 (ko.painos)
Sivumäärä: 352
Kustantaja: Tammi
ISBN: 978-951-31-3813-4
Muoto: Kirja
Sarjamerkintä: Seitsenosaisen trilogian 1. osa

*Stephanie perii suureksi yllätyksekseen setänsä, kauhukirjailija Gordon Edgleyn, talon ja kirjallisen jäämistön. Mutta samalla hän perii myös setänsä hengenvaaralliset seikkailut ja merkilliset ystävät: yksityisetsivä Keplo Leutokalman, räätäli Kammo Pukevan ja salaperäisen Siru Turmion.

Kauhukirjailija Gordon Edgleyn menestysteokset pohjautuivatkin nimittäin hänen omiin kokemuksiinsa! Stephanie huomaa pian, että todellisuus on tuhat kertaa taruja hurjempi. Lontoossa on peikko, vampyyreja ja velhoja ja kaikki haluavat jotain hänen setänsä jäämistöstä.

Derek Landyn Keplo Leutokalma on vauhdikas irlantilainen fantasia kohteliaasta, mutta teräväsanaisesta luurankoetsivästä, josta tulee Stephanie Edgleyn oppi-isä, liittolainen ja puolustaja. Keplo on myös velmu velho, jolla on perspektiiviä elämään – ja kuolemaan – satojen vuosien päähän.*



Vauhdikas ja nopeasti etenevä lasten ja nuorten kirja, jonka hahmot ovat  - tai ainakin yrittävät olla – hauskoja ja mielenkiintoisia. Tapahtumat ovat vähän liian ennalta arvattavia vanhemman lukijan mieleen ja osa hauskoiksi ajatelluista jutuista meni ainakin itsellä hukkaan. Kuitenkin ymmärrän mainiosti, että kirja voi nuoremmista olla oikein viihdyttävä. Tarina on onnistunut ja mukiin menevä. Mainiota ja kevyttä lukemista siis vanhemmallekin väelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti