lauantai 3. joulukuuta 2022

James Oliver Curwood: Ihmismetsästäjän salaisuus

 

Alkuteos: The River’s End (1919)

Kääntäjä: O.A. Joutsen

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Sivumäärä: 136

Kustantaja: Saga Egmont

ISBN: 9788726314809

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Peukku: q^^


*Kuninkaallinen ratsupoliisi Derwent Conniston on jo vuosien ajan jahdannut murhasta syytettyä Johnny Keithiä. Kun Conniston vihdoin tavoittaa Keithin, tapahtuu jotakin yllättävää. Miehet ystävystyvät ja huomaavat olevansa yllättävän samannäköisiä. Kuolemansairas Conniston päättää ehdottaa Keithille mahdollisuutta uuteen alkuun. Haluaisiko hän palata ihmisten ilmoille uudella henkilöllisyydellä – Derwent Connistonina?

Ihmismetsästäjän salaisuus on James Oliver Curwoodin jännittävä seikkailuromaani vuodelta 1919.

James Oliver Curwoodin (1878-1927) seikkailuhenkiset tarinat valloittavat aina uudet sukupolvet. Suosittu yhdysvaltalainen kirjailija oli vankkumaton luonnonystävä ja -suojelija, ja monet hänen teoksistaan sijoittuvatkin Pohjois-Amerikan luoteisosan jylhiin maisemiin. Useista Curwoodin romaaneista ja novelleista on tehty myös elokuvaversio – yksi tunnetuimmista on koko perheen elokuva Karhu.*


Omalla tavallaan vanhanaikaisen herttainen kertomus miehestä ja tämän tiestä kohti uutta alkua. Kieli on vanhahtavaa ja samoin ihmisten käyttäytyminen. Tietysti näin on, kuvaahan teos omaa aikaansa. Nykyaikaiselle lukijalle se voikin vaikuttaa jopa oudolta. Ainakin minulle tuo ihmisten tapa suudella sisaruksiakin suoraan suulle on todella outo... Kokonaisuus on ihan viihdyttävä ja vauhdikas. Miinuksen annan tosin siitä, että paikoitellen kirjassa on hiven rasistisia piirteitä, mikä taas kuuluu ehkä "luonnollisena" osana omaa aikaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti