Alkuteos: Sinun varjossasi (2022)
Lukija: Anna Saksman, Satu Paavola, Eija Ahvo & Ilkka Villi
Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)
Kustantaja: WSOY
Kesto: 5h 54min
ISBN: 9789510482711
Muoto: e-äänikirja (Nextory)
Peukku: q^^
Lukuhaaste 2023: 26. Kirja, jonka lukeminen on sinulle haastavaa jostakin syystä (26/50)
Sopisi lukuhaasteeseen 2023 ainakin: 20, 29, 40 ja 46
*Minä kerroin totuuden. Sinä et pyytänyt anteeksi.
Naisten ahdistelusta ei saa enää vaieta, julistaa pieni aktivistiryhmä. Mutta mikä hinta on oikeuden toteutumisella?
Taidehistorioitsija Annen luona kokoontuu ryhmä, joka suunnittelee #metoo-henkistä performanssia. Tunnettu näyttelijä Minna on kertonut julkisesti kokemastaan raiskauksesta, entinen kympin tyttö Suvi on eristäytynyt kotiinsa ja performanssitaiteilija Roni tahtoo viedä feminisminsä sanoista tekoihin.
Voivatko ryhmäläiset luottaa toisiinsa? Ajaako heitä oikeudenmukaisuuden jano vai kostonhimo?
Martta Kaukonen (s. 1976) on helsinkiläinen elokuvakriitikko ja kirjailija. Hänen esikoisteoksensa, psykologinen trilleri Terapiassa (WSOY 2021) ihastutti lukijat ja kriitikot, ja sen käännösoikeudet on myyty kahteentoista maahan, muun muassa Englantiin ja Yhdysvaltoihin.*
Omalla tavallaan tämä kirja on todella koukuttava. Se on kerrottu neljän hengen kautta, joista jokaisella on oma äänensä. Ihan kirjaimellisestikin, sillä jokaista tulkitsee eri lukija. Tämä ratkaisu toimii loistavasti ja kaikki lukijat suoriutuvat osastaan mallikkaasti. He herättävät henkilöt todella henkiin.
Tarina on aika yllättävä. Alkuun se vaikuttaa todella simppeliltä. Tehdään performanssi ja pyydetään anteeksi. Vähitellen kuitenkin asioita alkaa paljastumaan toisten asioiden takaa. Kaikilla on omat salaisuutensa, joista osa liittyy toisiinsa, osa taas ei, mutta nekin asettavat varsin monet asiat kyseenalaisiksi. Vähitellen sitä huomaa epäilevänsä kaikkia ja kaikkea, mikä saattaa olla lopulta se fiksuin ratkaisu...
Hienosti punottu kudelma, joka todella yllättää. Itseäni risoi hieman kirjassa käytetty kieli. Lähinnä tämä koski Ronin osuuksia, sillä mies puhuu äidistään koko ajan äitinä. "Äitillä oli sitä, äiti teki tätä, äitin maalaukset, äitin ilme...." Muuten hyvä kokonaisuus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti