torstai 15. elokuuta 2024

Clare Mackintosh: Lopun jälkeen

Alkuteos: After the End (2019)

Kääntäjä: Päivi Pouttu-Delière

Lukija: Krista Putkonen-Örn

Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)

Kustantaja: Gummerus

Kesto: 14h 23min

ISBN: 9789512416226

Muoto: e-äänikirja

Peukku: q^^



*Elämässä joutuu väistämättä joskus tienhaaraan, jossa ei osaa valita oikeaa polkua vaan toivoo, että voisi kulkea molempia, nähdä mihin ne vievät. Tässä kirjassa voi.


Max ja Pip ovat vahva pari. He rakastavat toisiaan valtavasti mutta pientä poikaansa vieläkin enemmän. Tämän sairastuttua vakavasti Max ja Pip joutuvat tekemään yhdessä elämänsä isoimman ja vaikeimman päätöksen. He ovat eri mieltä.


Mahdottoman valinnan seuraukset uhkaavat tuhota heidät molemmat, eikä mikään ole enää niin kuin ennen.


Mutta mitä vaan voi tapahtua lopun jälkeen


Clare Mackintoshin uutuusromaani on koskettava tarina mahdottomista valinnoista, rakkauden voimasta ja hauraudesta, surusta ja toivosta.*




Macintosh tekee sen taas. Ylitekee lopun. Enkä pitänyt siitä. Taaskaan.


Kirja alkaa houkuttelevasti oikeussalista. Ilmeisesti aviopari on vastakkain. Mutta miksi? Se jää auki, sillä seuraavaksi hypätään menneisyyteen, josta aletaan vähitellen keriä kohti oikeussalia. Tämä osuus matelee ja vitkuttelee ja on vaan niin pirun tylsää vaikka tapahtumia seurataan niin Pipin, Maxin kuin heidän poikaa hoitavan lääkärinsäkin taholta. Sitten puolessavälissä kirjaa päästään viimein oikeuteen. Ja siinä kohtaa tulee ensimmäinen paukku. Tarina eriää kahdeksi poluksi, joissa toisessa Pip voitti ja toisessa Max.


Se ei pelasta asioita. Se vähän jopa paikoitellen jopa pahentaa niitä. Löytyy itsesääliin vajoamista. Alkoholismia, masennusta, pettämistä, eroja ja yhteenmenoja ja vaikka mitä... Tässä kohtaa tosin mukaan tulevat ehdottomasti kiinnostavimmat sivuhenkilöt, jotka tuovat mukanaan lämpöä ja huumoria. Sillä sitä sekä Pipistä että Maxista puuttuu.


Mutta sitten. Loppu. Voi luoja. MIKSI?! En paljasta yllätystä, mutta minun kohdaltani se yksinkertaisesti pisti kirjan lähes pilalle.


Putkonen-Örn lukee hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti