keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

Fábio Moon & Gabriel Bá: Daytripper

Alkuteos: Daytripper (2010)
Kääntäjä: Petri Silas
Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)
Sivumäärä: 247
Kustantaja: Egmont
ISBN: 978-952-233-606-4
Muoto: Sid.
Peukku:  ^^b
Huom: Vertigo-tuotantoa
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 16 ja 29


*Mikä on ihmiselämän merkittävin päivä? Fábio Moon ja Gabriel Bá vastaavat tähän kysymykseen lyyrisellä ja koskettavalla graafisella romaanilla, joka koettelee sarjakuvakerronnan rajoja.


Daytripper kertoo kirjailijan uraa havittelevan Brás de Oliva Domingosin tarinan. Jokainen kirjan kymmenestä luvusta näyttää meille erilaisen otoksen Brásin olemassaolosta - rakastumiset, kuolemat ja kaikki lukemattomat mahdollisuudet niiden välimaastosta. Daytripper on maaginen tarina vaihtoehdoista ja valinnoista. Esipuheen teokseen on laatinut Craig Thompson (Habibi).*



Pidän tämän kaksikon tavasta kertoa tarinaa, värittää elämää. Se on lähes realistinen, mutta kuvallisilla vapauksilla. He luovat persoonallisia, mieleenjääviä hahmoja ja antavat inhimillisyydelle kasvot. Heidän maisemansa ovat kaunista katsottavaa.


Tarina. Se on lumoava. Tässä on tarina elämän “entä jos” -tilanteista. Miten elämä olisi mennyt, kuinka olisi käynyt jos olisi valinnut toisin. Tai jättänyt kokonaan valitsematta ja vain antanut virran kuljettaa. Tarina, jossa on elämää ja kuolemaa, eivätkä ne sulje toisiaan pois vaan ennemminkin täydentävät toisiaan. Ilman toista ei ole toista. Eikä kuolema ole elämän loppu, vaan alku johonkin uuteen.


Kaunis ja puhutteleva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti