keskiviikko 7. helmikuuta 2024

John E. Douglas & Mark Olshaker: Tappajan mieli: Kuulusteluhuoneessa murhaajien kanssa

Alkuteos: The Killer Across the Table (2019)

Kääntäjä: Aura Nurmi

Lukija: Mikko Leskelä

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Kesto: 11h 50min

ISBN: 9789523007024

Muoto: e-äänikirja (Nextrory)

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2024: 42. Kirjan nimessä on alaotsikko (9/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2024 ainakin: -



*Kuulusteluhuoneessa murhaajien kanssa


FBI:n agentti John E. Douglas on istunut kuulusteluhuoneessa maailman pahamaineisimpien tappajien kanssa: Charles Mansonin, Ed Kemperin, David ”Son of Sam” Berkowitzin ja Jeffrey Dahmerin. Legendaarisen FBI-profiloijan ura on innoittanut niin Uhrilampaat-elokuvaa kuin Mindhunter- ja Criminal Minds -sarjoja.


Hyytävässä true crime -kirjassa John Douglas kertoo neljästä erilaisesta tappajatyypistä. Kirja vie lukijan psykopaattien jäljille ja kuulusteluhuoneeseen, missä Douglas näyttää, miten ihmispetojen pään sisälle päästään ja miten heidät saadaan kiikkiin.


Tappajan mieli on matka ihmismielen pimeimpiin kolkkiin. Matkaoppaana on mies, joka tuntee sarjamurhaajat paremmin kuin kukaan muu maailmassa. Douglas on itse todennut: ”Jos haluat ymmärtää taiteilijaa, tutki hänen taidettaan.”


John E. Douglas on FBI:n profiloija ja tietokirjailija. Nykyisin hän on eläkkeellä ja asuu Washingtonissa.

Mark Olshaker on dokumentaristi ja kirjailija.*





Tämä kirja on paikoitellen aika pöyristyttävää tekstiä. Se kertoo murhaajien tarinoita, heidän ajatuksiaan ja pohtii erilaisten murhaajien "yhteneviä" tekijöitä. Tapauksia käsitellään asiallisesti, jokseenkin tunteettomasti. Tekijät painottavat sitä, että ovat pyrkineet neutraaliin suhtautumiseen vaikka se on toisinaan ollut hankalaa. Enkä ihmettele. Rauhallinen ja asiantunteva sävy välittyvät läpi koko teoksen. Muutamaa tapausta on käsitelty tarkemmin ja yksityiskohtaisemmin. Niihin on kuitenkin liitetty myös muita "vastaavia" tapauksia omien oletusten tueksi. Mielenkiintoinen katsaus, joka on toteutettu asiantuntevasti.


Leskelä lukee hyvin ja miellyttävästi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti