sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Damien Boyd: As the Crow Flies

Ilmestymisaika: 2013 (ko.painos)
Sivumäärä: 181
Kustantaja: Cox Publishing
ISBN: 978-1-484-00270-4
Muoto: Kindle e-kirja
Sarjamerkintä: The DI Nick Dixon Crime Series

* Rock climbing is now a blood sport...

Detective Inspector Nick Dixon's former climbing partner, Jake Fayter, is dead. Killed in a fall whilst practising a new route on High Rock, Cheddar Gorge. Convinced that Jake would not have made such a simple mistake, Nick Dixon starts digging and uncovers a web of intrigue and criminal activity that will rock the sleepy seaside town of Burnham-on-Sea to its core.

As the body count rises, Dixon is forced to break every rule in the book and put his own life on the line to bring the killer out into the open.*



Mielenkiintoinen ja mukaansatempaava dekkari. Nick Dixon on miellyttävän oloinen etsivä, mies joka välittää ja haluaa toimia oikein ja kunniallisesti mutta sopivissa suhteissa osaa mennä myös hämärämmällekin alueelle. Muutkin mukana olleet hahmot vaikuttavat kiinnostavilta, vaikka Dixonin poliisikumppaneihin ei vielä ainakaan tällä kertaa paneuduttu sen perusteellisemmin.

Juoni toimii ja se on miellyttävässä määrin erilainen. Itse en ainakaan ole kovinkaan moneen vuorikiipeilystä liikkeelle lähtevään kirjaan törmännyt. Tässä kohtaa se toimi, vaikka hieman omaa lukukokemusta häiritsikin se, ettei kaikkia hienoja kiipeilytermejä hallitse. Niiden käyttö kuitenkin tuo kirjaan ammattimaisen otteen.


Suosittelen oikein lämpimästi tätä kirjaa kaikille hyvien dekkarien ystäville. Toimi ainakin omalla kohdallani mainiosti e-kirjana Kindlen kautta. Luvut ovat nimittäin sopivan mittaisia ja lukujen sisälläkin on jaksotusta, johon on helppo keskeyttää lukeminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti