keskiviikko 27. maaliskuuta 2024

Åsa Larsson, Ingela Korsell & Henrik Jonsson: Pax 7 - Pesta

Alkuteos: PAX Pestan (2016)

Kääntäjä: Sirpa Alkunen

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Sivumäärä: 85

ISBN: 9789511449287

Muoto: e-kirja (Nextrory)

Sarjamerkintä: PAX #7

Peukku: ^^b



*Selkäpiitä karmiva nuorten kauhusarja jatkuu.


Pikkukaupunki Mariefrediä riivaa tuntematon tauti. Asukkaita sairastuu solkenaan, eikä käsittämättömiin oireisiin löydy parannuskeinoa. Kun sairaus osuu Alrikin ja Viggon oman kasvattiperheen kohdalle, veljekset tempautuvat vaaralliseen kamppailuun aikaa ja pahoja henkiä vastaan. Onko tehtävä mahdoton vai pystyvätkö he päihittämään ikiaikaiset olennot ja niiden julmat aikeet?


Pesta on menestyssarja Paxin seitsemäs osa. Koukuttavasti kirjoitetut kirjat perustuvat pohjoismaiseen mytologiaan.*




Minulta oli ihan jäänyt huomaamatta, että Paxiin oli tullut parikin uutta suomennosta. Joten ne piti heti napata käsittelyyn!

Joulu lähestyy ja ihmisten tunnelman pitäisi olla korkealla. Niin ei vain ole, sillä kummallinen tauti vaivaa pienen Marienfredin asukkaita. Lisäksi iso murhe osuu sankariemme kohdalle läheisen menetyksen merkeissä. Tietysti myös koulun puolen ongelmalliset kiusaajat aiheuttavat oman osansa. Mutta mistä tämä kumma tauti on peräisin? Voiko sen ja ihmisten välisen joukkohysterian pysäyttää ennen kuin jollekin käy hullusti? Entä miten onnistuu pikkupiru-jahti?

Aivan huikean hyvin etenevää vauhdikasta kerrontaa, jota höystää aivan uskomattoman upea kuvitus! Ei välttämättä kaikkein herkimmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti