keskiviikko 13. maaliskuuta 2024

Daniel Silva: Mestariteos

Alkuteos: The Heist (2014)

Kääntäjä: Päivi Paju

Lukija: Anna Saksman

Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)

Kustantaja: StorySide/HarperCollins Nordic

Kesto: 13h 10min

ISBN: 9789176331286

Muoto: e-äänikirja (Nextrory)

Sarjamerkintä: Gabriel Allon #14

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2024: 14. Kirjassa harrastetaan (17/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2024 ainakin: 29



*Kadonnut mestariteos. Vaarallinen tehtävä. Entinen vakooja Gabriel Allon on asettunut aloilleen Venetsiaan saadessaan tietää, että hänen hyvä ystävänsä, taidekauppias Julian Isherwood, on pidätetty epäiltynä murhasta. Gabrielin on nyt otettava käyttöön yksi peitehahmoistaan ja lähdettävä rikospaikalle Comojärvelle. Se mikä ensi alkuun vaikuttaa taidevarkaudelta osoittautuukin olevan jotain paljon suurempaa. Riskeistä huolimatta hän päättää puhdistaa ystävänsä maineen ja niin alkaa hengenvaarallinen ajojahti ympäri maailman.*




Kirja vie lukijan taideväärennösten ja politiikan maailmaan. Kenttänä Syyria ja iso osa muutakin maailmaa, sillä tapahtumapaikat vaihtelevat Venetsiasta ympäri Eurooppaa. Taidemaailman avulla voi rikastua. Etenkin jos omistaa kadonneita mestariteoksia. Niiden avulla voidaan myös tehdä isosti rahaa terroristeille tai diktaattoreille. Niiden rahojen perässä ovat myös hyvikset, jotka pyrkivät estämään rahojen väärinkäytön.


Allon tarjoaa hienoa tietoa taiteesta ja sen mestareista. Historiallisessa mielessä kirja on kiintoisa. Sen sijaan politikointi voi olla hivenen tylsää ja sitä on mukana melkoisesti. Toisaalta taas salaiset operaatiot taustalla ovat kiinnostavia. Kirjassa on omat suvantonsa ja jännityksensä. Minun makuuni vähän verkkainen. Asiaan tietysti voi jälleen kerran vaikuttaa se, että tämäkin lukemani Allon-kirja on sarjan keskeltä, enkä ole aiemmin lukenut kuin yhden.


Saksman lukee ihan siedettävästi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti