torstai 28. maaliskuuta 2024

Åsa Larsson, Ingela Korsell & Henrik Jonsson: Pax 8 - Valkokäärme

Alkuteos: PAX Vitormen (2017)

Kääntäjä: Sirpa Alkunen

Ilmestymisaika: 2024 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Sivumäärä: 82

ISBN: 9789511475163

Muoto: e-kirja (Nextrory)

Sarjamerkintä: Pax #8

Peukku: ^^b

Lukuhaaste 2024: 19. Suomi mainittu (Kirjassa on mainittu Suomi) (20/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2024 ainakin: 2, 14, 15, 16, 25, 29, 32 ja 40



*Urbaani nuorten kauhusarja pelottomille lukijoille perustuu pohjoismaiseen mytologiaan.


Unohduksiin painettu muinainen olento herää henkiin ja nappaa saaliikseen lapsen. Samaan aikaan erästä Mariefredin asukasta piinaavat syyllisyys ja salaisuudet, kun pitkään kyteneet synkät suunnitelmat alkavat hiljalleen muuttua todeksi. Pystyvätkö maagisen kirjaston vartijoiksi nimitetyt kasvattiperheen lapset Alrik ja Viggo lähestymään pahantahtoista vihollista ilman, että joutuvat itse vaaraan?


Suosittu fantasiasarja vangitsee jännittävällä kerronnallaan.*




Jouluaattoa vietetään perinteiden merkeissä, eli melkoinen osa kaupunkilaisia on laskemassa mäkeä. Sitten mäenlaskupaikan vierestä katoaa pikkutyttö ja koko kaupunki hermostuu. Etenkin kun monet äskettäin lyijymyrkytystä sairastaneet ovat vasta päässeet kotiin ja joukkohysteria on tuoreena kaikkien mielessä. Samaan aikaan Iris on joutunut melkoiseen kiipeliin ja ilkeä noita huijaa kaikkia kirjaston vartioita kuvittelemaan vaikka mitä. Miksi pikkutyttö katosi? Millaisia ovat mustan noidan suunnitelmat?


Tarina menee aina vain jännittävämmäksi ja jännittävämmäksi. Iriksen hahmo on tässä ja edellisessä osassa aivan liian ärsyttävä, vaikka nyt opitaankin melkoisesti hänestä ja hänen menneisyydestään. Se laskee jonkin verran hänen ärsyttävyystasoaan.


Kuvitus on upeaa jälkeä. Paikoitellen jopa hieman ahdistavaa.


En suosittele kaikkein herkimmille lukijoille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti