lauantai 20. huhtikuuta 2024

Kristin Harmel: Unohdettujen nimien kirja

Alkuteos: The Book of Lost Names (2020)

Kääntäjä: Aila Herronen

Lukija: Kirsti Valve

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Tammi

Kesto: 12h 6min

ISBN: 9789520450731

Muoto: e-äänikirja (Nextrory)

Peukku: ^^b

Lukuhaaste 2024: 26. Kirjan nimessä on sana kirja (26/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2024 ainakin: 1, 7, 14, 29 ja 38



*Tositapahtumien innoittama historiallinen romaani Kristin Hannahin ja Heather Morrisin hengessä! Riipaiseva menestysteos, joka jää sydämeen asumaan.


Vuonna 1942 juutalainen Eva pakenee Pariisista ja liittyy salakuljettajien verkostoon, joka auttaa lapsia pakenemaan natsien hirmuvaltaa. Eva ja komea nuori väärentäjä Rémy valmistavat lapsille uusia henkilöpapereita. Lasten oikeat nimet he kätkevät unohdettujen nimien kirjaan. Vaara kuitenkin vaanii kaikkialla: pian vastarintasolu petetään ja Rémy katoaa. Vuosikymmeniä myöhemmin Evalla on mahdollisuus yhdistää sodan erottamat perheet, mutta kykeneekö hän avaamaan vanhat haavat uudelleen? Lumoava romaani kuvaa riskejä, rohkeutta ja rakkautta keskellä kaikkein synkintä pahuutta.


Kristin Harmel on yhdysvaltalainen kirjailija, jonka tositapahtumista inspiroituneita historiallisia romaaneja on käännetty yli 30 kielelle. Hän asuu Floridassa. Unohdettujen nimien kirja on hänen ensimmäinen suomennettu teoksensa.*



Historiallisesti todella kiintoisa teos ranskalaisen vastarintaliikkeen väärentäjistä. Kirjan hahmot ovat uskottavia ja jännittäviä. Heissä on särmää, joka saa kiinnostumaan heistä ja joko rakastamaan heitä tai inhoamaan heitä. Heidän tunteensa ja ajatuksensa on kuvattu hyvin vaikka tarinaa seurataankin yhden naisen silmien ja katselmuksen kautta. Eva herättää muutkin eloon.

Tarina elää kahdella tasolla. Toisella vanha Eva näkee uutisen kirjasta, jonka luuli kadottaneensa iäksi. Nyt hän lähtee kohti kirjaa. Tämä matka paljastaa vähitellen sen, miksi tuo kirja on Evalle niin tärkeä ja miksi hän haluaa sen käsiinsä. Toinen taso nimittäin kertoo Evan tarinaa hänen nuoruudessaan, elämästään väärentäjänä ja siitä, miten kirja tuli hänelle tärkeäksi.

Elävä ja jännittävä tarina, jolle toivoisi koko ajan onnellista loppua.

Valve lukee kauniisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti