lauantai 13. huhtikuuta 2024

Magdalena Hai: Sarvijumala

Alkuteos: Sarvijumala (2023)

Lukija: Mikko Toiviainen

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Kesto: 4h 25min

ISBN: 9789511456438

Muoto: e-äänikirja (Nextrory)

Peukku: ^^b

Lukuhaaste 2024: 30. Kirja, jossa ei ole nimettyjä tai numeroituja lukuja (22/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2024 ainakin: 1, 2, 7, 14, 32, 33, 35 ja 38



*Kun kuolema koskettaa, kaikki muuttuu. Hiipivää kauhua nuorille.


Lauri herää sairaalasta kohtalokkaan auto-onnettomuuden jälkeen, eikä muista sitä edeltävistä tapahtumista paljoakaan. Äiti on kuitenkin kuollut ja koko elämä nuljahtanut uomistaan.


Kun Lauri aloittaa hitaan toipumisen pikkukylässä tätinsä luona, hänellä on epämiellyttävä tunne, ettei kaikki ole aivan kohdallaan. Kuolleet eivät pysy kuolleina eikä naapurin kaunis Vilja-Maaria halua elää. Kun ikkunan taakse ilmestyy jättimäinen sarvipäinen hahmo, Lauri alkaa nähdä kiihdyttäviä ja kammottavia unia, jotka tuntuvat aivan liian todellisilta.


Palkitun kirjailijan hyytävä kauhuromaani.*





Minä-muodossa kerrottu teos, joka käyttää myös nykykieltä. En yleensä ole puhekielisyyden fani, mutta tässä teoksessa nuoren kertojan suusta se ei suuremmin haittaa. Teos herää eloon ja tunnelma on hyvin tavoitettavissa. Lisäksi Toiviaisen lukutyyli sopii mainiosti Laurin suuhun.


Teos kertoo Laurin toipumisesta ja siihen liittyvistä kummista tapahtumista. Samalla matkataan myös Laurin muistoihin onnettomuusiltaan. Mitä silloin tapahtui?


Muistojen kautta Lauri oppii asioita itsestään ja alkaa vähitellen ymmärtämään paremmin itseään ja maailmaa. Toipuminen on hidas prosessi, joka koskee paitsi ruumista niin myös mieltä. Apuna myös ystävät ja sukulaiset, joista jokainen tuo omaa väriään Laurin elämään.


Hyvin kerrottu tarina, jossa on jännittäviä vivahteita ja henkilöhahmoja. Toimiva paketti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti