maanantai 3. kesäkuuta 2024

C.J. Sansom: Musta tuli

Alkuteos: Dark Fire (2004)

Kääntäjä: Katariina Kaila

Lukija: Panu Vauhkonen

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Kesto: 17h 10min

ISBN: 9789511443971

Muoto: e-äänikirja (Nextrory)

Sarjamerkintä: Shardlake #2

Peukku: ^^b

Lukuhaaste 2024: 31. Kirjassa on vammainen henkilö (45/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2024 ainakin: 9, 11, 14, 24, 29, 40 ja 46*Historiallisen Shardlake-jännityssarjan kutkuttava toinen romaani!


On vuosi 1540. Henrik VIII haluaa taas erota vaimostaan avioituakseen uudelleen. Kuninkaan lähimmän miehen Thomas Cromwellin asema horjuu, ja hän hälyttää Matthew Shardlaken etsimään vuosisatoja kadoksissa olleen myyttisen aseen kaavaa. Sen avulla kuninkaan mahti vihollisia vastaan kasvaisi.


Shardlake puolestaan tutkii murhatapausta puolustaakseen syytettyä tyttöä. Cromwell lupaa lykätä tytön teloitusta – mikäli Shardlake vain suostuu yhteistyöhön.*

Historian havinaa ja jännitystä. Sankari seikkailee historiallisen hienossa Lontoossa ja kirjan sivuilla vilisee niin todellisia kuin keksittyjäkin henkilöitä. Sekoitus on onnistunut hyvin ja henkilöhahmot ovat eläviä ja todellisen tuntuisia. Heistä värittyy jännittävä kuva ja tapahtumiin uppoaa helposti.


Tarina etenee rauhallisesti ja tunnelmoinnille ja havaintojen tekemiselle jää hyvin aikaa. Myös päähenkilön ajatukset ja tunteet välittyvät mukavasti. Hänestä alkaa välittämään.


Tapaus on mukavan visainen ja siinä on hyvin pähkinää purtavaksi.


Vauhkonen lukee hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti