keskiviikko 26. kesäkuuta 2024

Clare Mackintosh: Vuorten varjo

Alkuteos: A Game of Lies (2023)

Kääntäjä: Päivi Pouttu-Delière

Lukija: Krista Putkonen-Örn

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Gummerus

Kesto: 12h 26min

ISBN: 9789512436910

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Rikosetsivä Ffion Morgan #2

Peukku: ^^b



*Tulisieluinen rikosetsivä ja arvoituksellinen murha Pohjois-Walesin jylhissä maisemissa. Tosi-tv-ohjelman kilpailijat jätetään vuorille luonnon armoille. Jokaisella heistä on vaarallinen salaisuus, eivätkä he leikkiin lähtiessään aavista, että se on vaarassa paljastua suorassa lähetyksessä. Kun murhaaja iskee, jokaisella on alibi mutta myös motiivi. Rikosetsivä Ffion Morganin on yhdessä Leo Bradyn kanssa selvitettävä, miltä näyttää totuus tv-ruudun ulkopuolella.*




Pienessä yhteisössä on ehtinyt tapahtua vaikka mitä. On muodostunut uusia ihmissuhteita, on hankittu lemmikkejä ja työkaverit ja -paikat ovat voineet vaihtua. Kaunis luonto myös edelleen houkuttaa porukkaa paikan päälle ja asettaa omat vaatimuksensa tapahtumille.


Tapahtumia seuraillaan useamman henkilön kautta ja myös aikajärjestyksellä leikitään. Ffion ja Leo pysyvät pääasiassa "reaaliajassa", mutta monet muut hyppäävät asioissa jopa hieman takapakkia. Se on jännittävää, sillä monet asiat valottuvat siten paremmin ja tapahtumista ja henkilöhahmoista saa aivan uudenlaisia näkökulmia. Jokaisessa pätkässä kuuluu ihmisen ääni ja tyyli ja kerronta on todella kiinnostavaa. Luvassa on melkoisia yllätyksiä ja sattumuksia. Myös inhimilliset erheet ja väärinkäsitykset pääsevät oikeuksiinsa.


Kutkuttava juoni, kiintoisia ja monipuolisia sivuhenkilöitä. Taidan olla koukussa.


Putkonen-Örn on hyvä lukija.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti