maanantai 24. syyskuuta 2018

Sir James Knowles: The Legends of King Arthur and His Knights

Alkuteos: The Legends of King Arthur and His Knights (1862)
Kuvittaja: Lancelot Speed
Ilmestymisaika: 2014? (ko.painos)
Sivumäärä: 308
Kustantaja: A public domain book
ISBN: ?
Muoto: e-kirja (kindle)
Peukku: q^^
Huom: Saatavana ilmaisena Kindle-versiona. E-kirja version tehneet vapaaehtoiset.
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 6, 7, 14, 24, 29, 33 ja 34
Hyllynlämmittäjä: 39



Kuningas Arthurin legendat lienevät monelle tuttuja. Ainakin niistä ne kuuluisimmat. Niitä muistellen tartuin tähän omassa virtuaalisessa kirjahyllyssäni pitkään olleeseen teokseen ja pääsin monien uusien tarinoiden äärelle. Legendoja ja tarinoita onkin enemmän. Ja osa niistä on aivan toisenlaisia kuin mitä muistin. Hämmästyin ja hieman jopa pelästyin, mutta ritarillisesti jatkoin eteenpäin.


Tämä englanninkielinen teos ei ole helppoa luettavaa. Sen kieli on vanhaa ja ritarit puhuvat vanhempaa englantia, jonka ymmärtäminen asettaa lukijalle omat haasteensa. Käytetyn kielen lisäksi on toinenkin haaste - lukemattomat ritarit. Ritareita tuntuu olevan miljoona. Samoin erilaisia kuninkaita ja prinssejä ja he kaikki ovat suuria ja mahtavia ja parhaita kaikista. Suurimmasta osasta heistä en ollut edes koskaan kuullutkaan… Mukana on toki tuttujakin ritareita sir Lancelotista alkaen, mutta myös todella monia sellaisia, jotka kansantajuisemmissa versioissa on sivuutettu. Ja kun nimet monesti muistuttavat toisiaan, voi ritareissa helposti mennä sekaisin.


Mielenkiintoinen ja haastava lukukokemus. Ehkä jossain vaiheessa pitää palata uudestaan kuningas Arthurin maailmaan ja lukaista tarinoita uudestaan. Vastahan tässä ilmestyi suomennos näistä taruista. Ehkä se olisi helppotajuisempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti