maanantai 3. syyskuuta 2018

Stefano Raffaele: Loving dead

Alkuteos: Fragile (2005)
Kääntäjät: Piero Tonin & Justin Kelly
Kuvittaja: Stefano Raffaele
Teksti: Stefano Raffaele
Ilmestymisaika: 2013 (ko.painos)
Sivumäärä: 174
Kustantaja: Humanoids
ISBN: 978-1-59465-076-5
Muoto: Sid.
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 7, 12, 24, 33 ja 34
Lukulistalta: 46


*Alan was a simple carpenter until a freak accident ended his life. Now he is among the undead, in a world where 95% of the population are sentient zombies. While on the run from the many - both live and dead - violent factions dottin this post-apocalyptic landscape, Alan finds the girl of his dreams - the decaying, yet beautiful, Lynn. As their bodies rapidly disintegrate, Alan and Lynn make one last, desperate effort to live and love again by hunting down an experimental serum that might just save them.


Stefano Raffaele (Pandemonium), employs his signature macabre, yet gorgeous, style in this truly original horror tale: a zombie romance.*



Tässä on kiintoisa sarjakuva ainakin The Walking Dead -sarjan ystäville. Tarjolla on voimakkaita tunteita, paljon räiskimistä ja oikeasti älykkäitä zombeja. Oikeastaan sympaattiset zombihahmot saavat lukijan aika varmasti puolelleen inhimillisyydellään. He ovat hienosti rakennettuja ja mielenkiintoisia kokonaisuuksia, joissa on jotain pintaa syvemmällä.


Sarjakuvan juoni on monipolvinen. Tapahtumat eivät mene ajallisesti täysin lineaarisesti, vaan lukijalle kerrotaan myös menneistä tapahtumista ja välillä nykyajassa loikitaan jonkin verran. Perässä kuitenkin pysyy. Pitkästymään ei ehdi. Ja välillä pääsee hihittelemään zombeille ja heidän suurille suunnitelmilleen.


Piirtojälki ja väritys ovat onnistuneita. Tummaa sävyä ja voimakasta linjaa. Päähenkilöt ovat zombeinakin mallimaisen kauniita ja naisten on käytettävä piikkikorkokenkiä, sillä ne saavat heidät tuntemaan itsensä naisellisiksi. Sen antaa kuitenkin todella helposti anteeksi muun sarjakuvan upean visuaalisuuden takia. Rujon kaunista katseltavaa riittää. Kuvissa on paljon yksityiskohtia ja löydettävää.

Kokonaisuutena Loving Dead on vaikuttava ja synkkä kertomus varsin epätavallisesta rakkaudesta maailmassa joka on muuttunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti