torstai 7. syyskuuta 2023

JP Koskinen: Toukokuun tuonen kukat

Alkuteos: Toukokuun tuonen kukat (2019)

Lukija: Raiko Häyrinen

Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)

Kustantaja: CrimeTime

Kesto: 8h 10min

ISBN: 9789522895332

Muoto: e-äänikirja (Nextory)

Sarjamerkintä: Murhan vuosi #5

Peukku: q^^



*Elena ja Lauri Hukkasen ainoa lapsi on kuollut rattijuopon yliajamana vuosia sitten. Tapaus on tutkittu, ja syyllinenkin on tuomionsa jo kärsinyt, kun Elena alkaa epäillä, ettei pojan kohtaloksi koitunut onnettomuus ollutkaan ikävä sattumus. Yksityisetsivät Arosuo ja Tulikoski saavat tutkittavakseen vanhan tapauksen, jossa menneisyyden haamut nousevat haudoistaan eivätkä jätä rauhaan edes tutkijoiden omia demoneita.


Toukokuun tuonen kukat on JP Koskisen Murhan vuosi -sarjan viides osa. Murhan vuosi seuraa kuukausi kuukaudelta vuoden kiertoa kohti Arosuon suvun mystistä salaisuutta.*



Ihanan seesteistä tutkimusta. Vanhojen asioiden kaivelua ja perhesuhteiden setvimistä. Mukavasti löytyy vinkkejä vanhan tapauksen tutkintaan ja lopputulos on jokseenkin yllättävä. Välillä ei tosin voi kuin kummastella sitä, miten Juho hoitelee asioita ja millä logiikalla mies oikein pelaa ja toimii. Mielenkiintoisia ovat myös suvun ja perheen väliset suhteet ja kiemurat. Mukava myös, kun viimeinkin alkaa paljastumaan jotain Arosuon menneisyydestä ja siitä, miksi tämä aikoinaan lähtikään poliisivoimista.


Häyrinen lukee oikein mukavasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti