maanantai 11. syyskuuta 2023

Shobo Coker & Shof Coker: New masters. Vol. 1, The eye of Ọ̀rúnmìlà

Alkuteos: New Masters, Vol. 1 (2022)

Kuvittaja: Shof

Teksti: Shobo

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kustantaja: Image Comics

Sivumäärä: 191

ISBN: 9781534323384

Muoto: Nid.

Peukku: q^^

Huom: julkaistu alun perin New Masters -sarjakuvalehden numeroissa #1-6



*A motley crew of outcasts finds themselves caught up in a deadly power struggle for control of an ancient artifact of immense power. This striking sci-fi love letter to the African continent whisks you from the neon-drenched megalopolis of Eko City, Nigeria, to the sun-kissed esturiaries of the Niger Delta.*













Maalla ja lähiavaruudella ei mene hyvin. Kaikki tuntuvat kilpailevan kaupallisesta vallasta ja köyhät tietysti kärsivät. Niin on laita myös pienen aluksen miehistöineen. He koettavat saada rahat riittämään ja haaveilevat joskus omistavansa riittävästi päästäkseen muuttamaan Jupiteriin. Nyt heille tarjoutuu mahdollisuus todelliseen jackpottiin. Heidän täytyy vain varastaa vanha artefakti. Kuten arvata saattaa, eivät asiat kuitenkaan mene helposti tai ole aina sitä, miltä aluksi on vaikuttanut. Onnistuuko konnantyö? Kuka saa artefaktin?


Jännä tarina, jossa kaikkea ei kerrota heti tai välttämättä ollenkaan. Ainakin minulle jäi tunne, että historiaan puututtiin vähänlaisesti. Joitain juttuja pitää vain päätellä. Henkilöhahmot ovat kiintoisia. Heistä oppisin mielelläni lisää. Kuvitus on hyvää jälkeä.


Minua henkilökohtaisesti ärsytti hieman ihmisten tyyli puhua. Se kun taitaa olla jonkinlaista tulevaisuuden slangia...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti