tiistai 26. syyskuuta 2023

Usamaru Furuya: No longer human : complete edition

Alkuteos: 人間失格  [Ningen shikkaku 1-3] (2009-2011)

Kääntäjä: Allison Markin Powell

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kustantaja: Kodansha USA Publishing

Sivumäärä: 612

ISBN: 9781647291563

Muoto: Nid.

Peukku: ^^b

Huom: perustuu Osam Dazain romaaniin 



*Pity the fool in the mirror


No Longer Human, the searing semi-autobiographical novel by Osamu Dazai, Japan’’s Dostoevsky, trades its original prewar setting for the brave new world of the aught years in this adaptation by the enfant terrible of manga. This unique omnibus, previously available in three installments, features left to right (rather than “flipped”) art drawn by the creator himself for Western audiences. Find out how a self-described clown awakens to his dark genius.


Usamaru Furuya (b. 1968) turned to the world of comics after graduating from Tama Arts University and has won worldwide acclaim for his incisive satire and often surreal imagery. Other works by him in English include the Grand Guignol-worthy Lychee Light Club.*



Hieno tarina, hieno kuvitus, hieno sovitus.

Minua itseäni hieman hämää se, että kyseessä on manga, joka on kuitenkin peilattu länsimaiseen lukutapaan. Tähän tottuu nopeasti ja sen jälkeen kaikki sujuu hyvin.

Tarina kertoo nuoren miehen nousun, elämän ja tuhon. Taiteilijasielu leikkii elämällä ja kokee monenlaista. Hän ei ymmärrä ihmisyyttä ja tutkii sitä. Valitettavasti vain hän joutuu itse maailman uhriksi ja sortuu moneen pahaan tapaan. Hetkittäiset onnen pilkahdukset eivät auta, vaan hän vaipuu syvemmälle ja syvemmälle.

Kiehtova katsaus ihmismieleen ja sen mysteereihin. Etenkin sen pimeimpiin nurkkiin.

Kuvitus on hienoa katsottavaa. Paikoitellen jopa pelottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti