lauantai 16. syyskuuta 2023

Mari Jungstedt: Kun taivas tummuu

Alkuteos: Innan molnen kommer (2020)

Kääntäjä: Terhi Vartia

Lukija: Jonna Järnefelt

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Kesto: 8h 28min

ISBN: 9789511374299

Muoto: e-äänikirja (Nextrory)

Sarjamerkintä: Andalusia #1

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2023: 31. Kirjan kansikuvassa on taivas tai kirjan nimessä on sana taivas (31/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2023 ainakin: 2, 20, 40, 42 ja 46



*Kylmäverisiä murhia Andalusian paahtavan auringon alla. Myyntilistojen kiintotähden uusi Espanjaan sijoittuva rikossarja alkaa!


Kaksi pariskuntaa saapuu espanjalaiseen vuoristokaupunkiin Rondaan, joka on tunnettu historiallisesta sillastaan. Nähdäkseen sillan koko komeudessaan he hivuttautuvat kapealle polulle, ja samassa heidät ympäröi tiheä sumu. Sumun hälvettyä yksi heistä on poissa.


Lisa Hagel, ruotsalainen kieltenopettaja, on muuttanut Espanjaan raastavan avioeron jälkeen. Hän tutustuu leskeksi jääneeseen rikostutkijaan, ja he alkavat selvittää tapausta yhdessä. Tapauksen juuret näyttävät ulottuvan Espanjan historian verisiin vaiheisiin, aina kenraali Francon valtakaudelle asti.*



Kirja lähtee käyntiin aika hitaasti. Sen ymmärtää, onhan kyseessä sarjan ensimmäinen osa. Tässä saakin olla tarkkana, sillä monesti tähän Andalusia-sarjaan viitataan myös Malaga-sarjana.


Alussa esitellään myös uudet päähenkilöt. Espanjaan muuttanut Lisa, joka kärsii avioeronsa jälkimainingeista. Sekä Hector, poliisi, joka ei ole vieläkään täysin toipunut vaimonsa kuolemasta. Näiden kahden tiet kohtaavat varsin erikoisella tavalla...


Tapahtumia seuraillaan myös muutaman muun henkilön kautta. Nämä vilaukset ovat enemmän muistoja menneestä, aina Fancon ajoilta asti. Niin pitkälle nimittäin juontavat käsillä olevan tapauksen juuret.


Rentoa ja maltillista poliisintyötä. Kauniita maisemia ja rauhaisaa tunnelmaa. Verkkaista ja tunnelmallista.


Isoimman miinuksen antaa lukija. Järnefelt lukee minun makuuni laiskasti ja pitää kummallisia taukoja kesken lukemisen. Välistä lukeminen kuulostaa tökkivältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti