maanantai 25. syyskuuta 2023

Mari Jungstedt: Kuun pimeä puoli

Alkuteos: Andra sidan månen (2022)

Kääntäjä: Katja Salmi

Lukija: Jonna Järnefelt

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Kesto: 8h 38min

ISBN: 9789511382959

Muoto: e-äänikirja (Nextory)

Sarjamerkintä: Andalusia #2 

Peukku: q^^



*Miljoonia myynyt dekkarikuningatar tarjoilee kylmäverisiä murhia ja intohimoisia suhteita Andalusian paahtavan auringon alla.


Rakastavaiset, ruotsalainen mies ja espanjalainen nainen, löydetään murhattuina poreammeesta Pohjanlahden rannikolta Ruotsista. Murhavälineenä on käytetty jousta, kuin asialla olisi ollut jonkinlainen Amorin irvikuva.


Intohimomurhalta vaikuttava tapaus saa pian suuremmat mittasuhteet, kun kammottavat tapahtumat uhrien menneisyydestä alkavat paljastua. Tapaus kytkeytyy Marbellan alamaailmaan, ja sitä ryhtyy tutkimaan espanjalainen rikospoliisi Hector Correa apunaan Ruotsin tomut jaloistaan jo kerran karistanut Lisa Hagel.


Lukijat koukuttanut sarja jatkuu!*



Tutkimuksia tehdään tällä kertaa paitsi auringon lämmössä niin myös talvisen Ruotsin kylmyydessä. Osa tapahtumista alkaa nimittäin Ruotsin puolella. Kaikkeen löytyy kuitenkin lähtökohta Espanjansta. Se, mikä kaiken on saanut pyörimään paljastuu vähitellen menneisyyden tapahtumien kautta. Kerronta seuraa paitsi Hectoria ja Lisaa nykyajassa, niin myös nuoren naisen matkaa muutamia kuukausia aikaisemmin. Lisäksi päästään tarkkailemaan myös potentiaalisen murhaajan ajatuksia ja toimia.


Tarina on kiintoisa ja saa pohtimaan monia vaihtoehtoja. Tutkimuksia seurataan kivasti. Mukaan on laitettu myös paljolti ihmissuhdekiemuroita, jotka joko lämmittävät tai ärsyttävät. Riippuu hieman tilanteesta, sillä välillä ne ovat kivoja ja välillä taas niin turhan rakennetun oloisia.


Ärsyttävintä on edelleen lukija. Pehmeä ja hiljainen ääni, mutta todella häiritsevä tapa tauottaa lukemista. Siinä on ihan ihmeellisiä taukoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti