tiistai 23. heinäkuuta 2024

C.J. Sansom: Amuletti

Alkuteos: Hearthstone (2010)

Kääntäjä: Ilkka Rekiaro

Lukija: Panu Vauhkonen

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Kesto: 22h 48min

ISBN: 9789511459866

Muoto: e-äänikirja

Sarjamerkintä: Shardlake #5

Peukku: ^^b



*Veitsenterävä Matthew Shardlake tutkii väärin perustein mielisairaalaan suljetun naisen tapausta Tudorien ajan Englannissa.


Kesällä 1545 Englanti on sodassa. Kuningas Henrik VIII:n kaavailema Ranskan valloitus on mennyt mönkään, ja vastahyökkäys on tulossa merta pitkin.


Asianajaja Matthew Shardlake saa tehtävän, joka vie hänet Portsmouthin rannikkokaupunkiin tutkimaan pahamaineisessa Bedlamin mielisairaalassa syyttä viruvan naisen taustoja. Kun Ranskan laivasto alkaa lähestyä Englannin kanaalissa, Shardlake ja hänen uskollinen apurinsa Barak löytävät itsensä kuninkaallisen sotalaivan kannelta.*




Jotkut asiat ovat parantuneet edellisestä osasta. Eivät kaikki. Ainakin Barak ja Tammy ovat paremmissa väleissä. Ja Shardlake itse on saanut välinsä Guy'in korjattua.


Nyt tapaus laittaa miehet tutkimaan perintäoikeutta ja holhottisopimusten kiemuroita. Eräässä kartanossa tuntuu olevan salaisuuksia salaisuuksien perään, eivätkä läheskään kaikki ole niin rehellisiä kuin antavat ymmärtää. Metsä-asiat ja metsästys liittyvät myös asiaan. Kuin myös lähes pari kymmentä vuotta sitten tapahtunut murha...


Rannikon tuntumassa tilaisuuttaan kyttäävät ranskalaiset eivät myöskään helpota asiaa...


Hyvin punottu tarina, jossa riittää yllättäviä käänteitä. Vauhtia löytyy, yllätyksiä ja historia on punottu hienosti mukaan tarinaan.


Vauhkonen jatkaa hyvää suoritustaan lukijana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti