keskiviikko 31. heinäkuuta 2024

Karin Slaughter: Unohdettu tyttö

Alkuteos: Girl, Forgotten (2022)

Kääntäjä: Virpi Kuusela

Lukija: Sanna Majuri

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: HarperCollins Nordic

Kesto: 17h 24min

ISBN: 9789524020138

Muoto: e-äänikirja

Peukku: ^^b



*Kuka tappoi Emily Vaughnin?


LONGBILL BEACH, 1982. Emily Vaughn valmistautuu tanssiaisiin, joiden pitäisi olla kouluvuoden kohokohta. Mutta Emilyllä on salaisuus. Ja ennen kuin ilta kääntyy yöksi, Emily on kuollut.


Tappajaa ei ikinä löydetä. Emilyn ystävät vaikenevat, hänen arvostettu ja varakas perheensä vaikenee, elämä pikkukaupungissa jatkuu.


40 VUOTTA MYÖHEMMIN Andrea Oliver saapuu Longbill Beachille suorittamaan ensimmäistä tehtäväänsä Liittovaltion seriffinä: suojelemaan tappouhkauksia saavaa tuomaria. Mutta epävirallisesti hän on siellä tutkimassa Emily Vaughnin mystistä kuolemaa. Johtolangat viittaavat siihen, että murhaaja saattaa olla Andrealle tuttu menneisyydestä…*




Slaughter teki sen taas. Loi kirjan, jossa on kiintoisia henkilöhahmoja, paljon salaisuuksia, kutkuttavia yllätyksiä ja mieletön tunnelma. Koukutuin! Majuri myös lukee aivan loistavasti.


Tarina alkaa Emilyn kuolinyöstä. Siitä siirrytään nykypäivään seuraamaan Andrean valmistumista ja elämää ensimmäisellä komennuksellaan. Sopivin väliajoin hypätään menneisyyteen Emilyn matkaan, aikaan jolloin hän vasta alkoi ajautumaan kohti kierrettä, joka lopulta johti hänen kuolemaansa. Onnistuvatko kaksi naista selvittämään mysteerinsä, jotka liittyvät toisiinsa?


Hieno tarina. Jännittävä ja mukaansatempaava. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti