tiistai 30. heinäkuuta 2024

Sami Makkonen: Sielujen kutoja

Alkuteos: Sielujen kutoja (2024)

Ilmestymisaika: 2024 (ko.painos)

Kustantaja: Like Kustannus

Sivumäärä: 145

ISBN: 9789511486442

Muoto: Sid.

Peukku: q^^



*Taidokas kauhusarjakuva tutkii Suomen syrjäseutujen pimeää puolta.


On kevätkylvöjen aika. Markus kuulee äitinsä voinnin huonontuneen ja matkustaa Hiisimäelle sukunsa kartanoon. Mustien peltojen keskellä odottaa puolilaho talo ja nippu tädin jättämiä muistiinpanoja. Jossain on myös kirja, joka auttaisi ymmärtämään mennyttä ja tulevaa.


Läheisellä kukkulalla kytee jotain pakanallista ja karmivaa. Jo ensimmäisenä yönä valveillaolo muuttuu painajaiseksi, joka ei kuitenkaan ole unta.


Kalevala-teoksistaan tunnetun Sami Makkosen vimmaisessa sarjakuvaromaanissa esoteria ja kansan uskomukset yhdistyvät yliluonnolliseen kauhuun. Tuloksena on upea, makaaberi näytelmä.*




Makkosen tyyli on vakuuttava. Yleensä pidän sen tummista sävyistä ja siitä, että kuvat vaikuttavat koostuvan useista eri tasoista. Tällä kertaa se tekee kuvien katsomisen ja tarinan seuraamisen hankalaksi. Monet kuvat ovat todella pimeitä ja yksityiskohtia on vaikea havaita. Välillä myös henkilöhahmojen erottaminen toisistaan on hankalaa.

Tarina on kerrottu aika monipolvisesti ja minusta sekavasti. Keskittyminen on hankalaa ja tulee tunne kuin kerronnassa olisi aukkoja. Mitä tapahtuu ja miksi?

Minulle jäi epämääräinen olo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti