lauantai 13. heinäkuuta 2024

C.J. Sansom: Ilmestys

Alkuteos: Revelation (2008)

Kääntäjä: Ilkka Rekiaro

Lukija: Panu Vauhkonen

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Kesto: 20h 17min

ISBN: 9789511459859

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Shardlake #4

Peukku: ^^b



*Veitsenterävä Matthew Shardlake kohtaa 1500-luvun Lontoossa Raamatun profetioihin mieltyneen sarjamurhaajan.


Asianajaja Matthew Shardlake on vannonut, ettei enää sekaannu valtion asioihin vaan keskittyy auttamaan köyhiä kansalaisia oikeuden edessä. Mutta kun hänen lakimieskollegansa murhataan, hän joutuu jälleen uhmaamaan kuningas Henrik VIII:tta kaikkialla vaanivine kätyreineen. Hovi nimittäin näyttää haluavan vaieta murhan kuoliaaksi.


Shardlake ja hänen kiivas apurinsa Jack Barak tajuavat olevansa julman sarjamurhaajan jäljillä. Kammottavat teot noudattelevat Ilmestyskirjan profetioita, jotka uskonpuhdistus on juuri saattanut kaiken kansan luettaviksi.*




Tapahtumat ottavat pienen hypyn edellisestä osasta. Shardlakea ja hänen läheisiään on kohdannut pientä epäonnea ja esimerkiksi Barakin ja hänen vaimonsa välit ovat todella tulehtuneet. Heillä on ongelmia koskien juomista ja välittämistä. Heidän välinsä ovat emotionaalisesti tulehtuneet. Myös Shardlake saa osansa tunteellisesta sopasta. Paitsi kaksikon välillä, niin myös ystävänsä Guyn ja parin muun tuttavan kautta.


Tällä kertaa sarjamurhaaja on ottanut innoituksensa Ilmestyskirjasta. Se ei paljastu kirjassa heti, vaan pienen kutkuttelun ja pohdinnan jälkeen. Kuten muissakin osissa, ovat murhat aika kamalia, löytyy ylimielisiä aatelisia, koppavia lakimiehiä että yllättäviä vaaratilanteita. Mukaan hyvässä ja kiintoisassa määrässä historiaa. Koossa on hyvä ja toimiva paketti, joka viihdyttää.


Vauhkonen jatkaa vankkaa suoritustaan sarjan lukijana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti