keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Darin Strauss & Adam Dalva: Olivia Twist : Honor Among Thieves

 

Alkuteos: Olivia Twist : Honor Among Thieves (2019)

Kuvittaja: Emma Vieceli

Teksti: Darin Strauss & Adam Dalva

Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)

Sivumäärä: 128

Kustantaja: Berger Books

ISBN: 9781506709482

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Olivia Twist #1

Peukku: q^^

Huom: julkaistu alunperin Olivia Twist -sarjakuvalehden numeroissa #1-4

*A twist in time!

To save a boy she barely knows, teenage orphan Olivia Twist joins the Esthers, a rag-tag gang of female thieves running free in a dangerous future.

Her life in this new London of internment camps and dark technology gets even more complicated as she approaches the powerful truth about who she really is.

...and it comes at a great cost.*



Vauhdikkaasti piirretty sarjakuva josta ei toimintaa ja yllätyksiä puutu.

Sarjakuvan maailma vaikuttaa kiehtovalta vaihtoehtohistorialta. Amerikalle on käynyt hassusti ja jenkit ovat tulleet valloittamaan Euroopan. Orpoja käytetään työvoimana. Niin, ja robotteja on olemassa. Kuten myös erilaisia katujengejä omine kiistoineen.

Katujengien ja valtaapitävien välisiin konflikteihin joutuu mukaan myös nuori Olivia. Orpotyttö, josta monet ovat turhankin kiinnostuneita. Mutta miksi? Vähitellen tämä alkaa selvitä Olivialle. Samoin kuin myös se, keihin oikein kannattaakaan luottaa…

Kiintoisa tarina ja kiintoisia henkilöhahmoja. Tarina etenee ehkä aavistuksen turhan nopeasti, mikä saa sen vaikuttamaan hieman sekavalta. Myös hahmojen jotkut teot ja päätökset vaikuttavat epäuskottavilta. Muuten varsin viihdyttävä kokonaisuus jossa on mukavasti leikitelty klassikkokirjallisuuden viitteillä erilaisessa yhteydessä.

Kuvitus on mukavaa katseltavaa vaikka joskus hahmojen ilmeet ovat todellakin "näkemisen arvoiset".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti