tiistai 17. lokakuuta 2023

K. O’Neill: The moth keeper

Alkuteos: The Moth Keeper  (2023)

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: RH Graphic

Sivumäärä: 257

ISBN: 9780593182260

Muoto: Nid.

Peukku: ^^b



*Being the Moth Keeper is a great honor.

Anya is finally taking her place as protector of the Moon-Moths. The luminous creatures enable the Night-Flower to bloom. And the night-village needs the flower to thrive.


Being the Moth Keeper is a great responsibility.

Night after night, it is lonely in the desert, with only one lantern for light. Still, Anya is eager to prove her worth, to show her thanks to her friends and her village.


But is it worth the cost?

And yet something isn’t right. What happens when Anya glimpses the one thing that could destroy what she’s meant to protect? The one thing she has secretly longed for her whole life?*



Aavikolla elää väkeä. On päiväkylässä asuvia olentoja, jotka elävät auringon alla. Ja on yökylän väkeä, jotka kulkevat öisin. Yökylän väki luottaa yöperhosiin, jotka pölyttävät kerran vuodessa kukkivan puun kukat. Kylän väki on riippuvainen puusta ja sen elosta. Aina on vain yksi yöperhosten vartija. Ja välillä hänen oppilaansa.


Nuori Anya haluaa olla perhosten vartija. Hän haluaa ansaita paikkansa ja voittaa oman pelkonsa. Nuori tyttö nimittäin vaikuttaisi pelkäävän pimeää... Onko Anya ottamansa vastuun arvoinen? Miten ystävyys ja välittäminen näkyvät tässä heimoyhteisössä? Voiko vanhoista legendoista oppia mitään hyödyllistä?


Tarina oman paikkansa löytämisestä, ystävyyden ja yhteisön voimasta sekä välittämisestä.


Kuvitus on jokseenkin mangamainen, aavistuksen kokeileva. Värit pastillisia, maalauksellisia. Tekstiä on vähän laisesti. Tarina ja tunnelmat välittyvät kuvin ja värein. Herkkä sarjakuva.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti