sunnuntai 22. lokakuuta 2023

Scott Chantler: Squire & knight

Alkuteos: Squire & Knight (2023)

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: First Second

Sivumäärä: 161

ISBN: 9781250249340

Muoto: Nid.

Peukku: ^^b



*Squire is brainy, bookish, and terribly underappreciated by the brawny, inept knight Sir Kelton, who somehow always gets all the glory. So when the two mismatched heroes find themselves in a cursed village plagued by a troublesome dragon, Kelton rides off to slay it and Squire stays behind to catch up on some reading. But Squire starts to notice that something isn’t quite right about this town… Can he uncover its strange secrets?*











Nuori Squire matkustaa ympäri maata ritariaan seuraten. Sir Kelton on tehnyt monia urotöitä, näin hän on kertonut. Nyt kaksikko saapuu kylään, jota piinaa lohikäärme. Sir Kelton lupaa hoidella pedon päiviltä ja jättää apulaisensa kylään, jossa tämä kuulee taruja kylän perustaneesta velhosta ja sitä ympäröivistä legendoista. Ritarin viipyessä retkellään, alkaa Squire epäillä sitä, onko lohikäärme lopultakaan syyllinen sattumuksiin.


Mukava tarina, jossa käytetään voiman sijasta enemmän järkeä. Sääli vain, että isot ja äänekkäät tuntuvat silti vievän voiton kun mitaleita jaetaan.


Henkilöhahmot ovat sympaattisia. Etenkin lohikäärme saa jopa nauramaan ja kihertelemään.


Kuvitus on suloista ja jotenkin vanhanaikaista. Väritykset on toteutettu hienosti mustalla, harmaalla ja oranssin lukuisilla sävyillä. Tätä sarjakuvaa on todella kiva katsella!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti