sunnuntai 1. lokakuuta 2023

Mattias Edvardsson: Hyvät naapurit

Alkuteos: Goda grannar (2020)

Kääntäjä: Outi Menna

Lukija: Satu Paavola

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Kesto: 10h 36min

ISBN: 9789511386902

Muoto: e-äänikirja (Nextory)

Peukku: q^^



*Naapurisuhteet kuin venäläinen ruletti.


Micke ja Bianca muuttavat lapsineen idylliseen pikkukaupunkiin, jossa elämä vaikuttaa jopa liiankin täydelliseltä. Kun naapurin ajama auto törmää Biancaan ja tämä kiidätetään sairaalaan, alkavat huhut kiertää: oliko kolari todella vahinko?


Hyytävä psykologinen jännäri kurkistaa ovien taakse lähiössä, jossa kaikki tuntuvat tietävän toisistaan kaiken eikä mikään ole sitä miltä näyttää.*




Lähiöelämän riemuja ja ongelmia. Millaista on elää, kun naapurustossa on sitä joka nurkan kyylää, juoruajaa, "hutsua" ja sitten se "tavallinen" perhe? Entä kun lähes jokaisella tuntuu olevan omat salaisuutensa?


Kerronta tapahtuu muutaman henkilöhahmon kautta. Juju on siinä, että osa on ennen tapahtunutta onnettomuutta, osa taas sen jälkeen. Ja nämä pätkät vuorottelevat. Vähitellen kerrotaan, mitä tapahtuu onnettomuuden jälkeen ja miten se vaikuttaa henkilöihin. Samoin vähitellen kerrotaan myös mitä on tapahtunut aikaisemmin. Mitkä syyt ja seikat ovat johtaneet onnettomuuteen. Kuka lopulta on syyllisin ja mihin?


Paikoitellen kirja on aivan kamala. Siis siinä, miten erilaisia lapsia kohdellaan ja miten heitä kiusataan. Siinä, miten ennakkoluulot ja juorut voivat vaikuttaa ihmisiin ja aiheuttaa jopa todella pahoja ongelmia.


Tärkeitä asioita, kieroja mieliä. Varsin erikoinen kokonaisuus, joka kyllä viihdyttää mutta jättää samalla jotain pientä vaille.


Paavola lukee kivasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti