torstai 9. marraskuuta 2023

Ruppert & Mulot: The extraordinary. Part 1, Orsay’s hands

Alkuteos: La part Merveilleuse (2021)

Kääntäjä: M.B. Valente

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Fantagraphics

Sivumäärä: 152

ISBN: 9781683966845

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: The extraordinary #1

Peukku: q^^



*Renowned for their works of great conceptual and graphic originality, Ruppert and Mulot anchor their latest work in an unexpected genre, contiributing an instant classic to the annals of science fiction.


In a near-dystopian present, mysterious “whols” coexist with humans since their sudden appearance a few years earlier. They first aroused curiosity and wonder, until they became commonplace. Nineteen-year-old Orsay leads an uneventful life in the country until the day he gains extraordinary powers after an atypically aggressive encounter with a whol, sending him to Paris in search of a cure and thrust into a simmering conflict over whols’ rights.*



Maailmassa elää ihmisten rinnalla wholeja. Ne ovat jotain mystistä, muotoaan muuttavaa ja omaperäistä. Nämä olennot liikkuvat ihmisten joukossa ja ovat omalla tavallaan vaarattomia. Ainakin suurimmaksi osaksi aikaa. Ne voivat kuitenkin olla myös tappavan vaarallisia. Nuori Orsay kohtaa wholeja ja hän kokee kumman muutoksen yhden sellaisen kanssa. Muutos saa nuorukaisen matkustamaan Pariisiin, jossa hän kohtaa toisia kaltaisiaan. Nämä vain eivät aina ole kovin rauhallisia... Äkkiä poika ystävineen on vaarassa ja pakenee poliisia.


Verkkaisesti etenevä tarina on omalla tavallaan lämminhenkinen. Se kertoo ystävyydestä ja oman paikkansa löytämisestä. Se ajaa myös erilaisuuden asemaa.


Kuvitus ja värit ovat jotenkin "haaleita". Ne eivät revittele vaan ovat realistisia. Enimmäkseen. Wholien kohdalla on käytetty mielikuvitusta, sillä ne voivat ottaa jos minkäkinlaista muotoa. Mielikuvitusta on käytetty myös kommunikoinnissa wholien kanssa, sillä se on enemmän visuaalista kuin verbaalista.


Miinus sarjakuvan fontille. Se on painettu kamalan haaleasti ja minun silmääni se on hankalaa lukea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti