lauantai 4. toukokuuta 2024

Anniina Mikama: Tulen ja tuhkan tyttäret

Alkuteos: Tulen ja tuhkan tyttäret (2023)

Lukija: Leena Pöysti

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: WSOY

Kesto: 12h 41min

ISBN: 9789510499382

Muoto: e-äänikirja (Nextrory)

Peukku: ^^b

Lukuhaaste 2024: 11. Kirjan kannessa tai nimessä on yksi neljästä elementistä (ilma, vesi, maa, tuli) (32/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2024 ainakin: 2, 7, 9, 14, 29, 32, 35, 40 ja 43



*Tulta, ruudinsavua ja hovijuonitteluja


Historiallisten seikkailujen mestarin 1500-luvun Irlantiin sijoittuva romaani tyttöjen välisestä ystävyydestä – ja taistelusta tuhoa kylvävää lohikäärmettä vastaan.


Legendan mukaan vuoren uumenissa asuu lohikäärme. Sotureiden retkue lähtee tutkimaan asiaa ja muinainen peto herää kostamaan pesärauhansa rikkojille. Hyökkäyksestä jää ainoana eloon linnanherran tytär Isibéal. Paetessaan halki palavien kylien Isibéal tapaa neljä kaltaistansa rohkeaa tyttöä. Kun sotureista ja miehistä suurin osa on saanut surmansa, joutuvat nuoret sankarittaret ottamaan ohjat käsiinsä. Heidän on saatava kaksi kilpailevaa aatelissukua yhdistämään voimansa lohikäärmeen kukistamiseksi.


Anniina Mikama (s. 1977) on historiallisista nuortenromaaneistaan tunnettu kirjailija, jonka teoksille on myönnetty Laivakello-palkinto, kahdesti Topelius-palkinto sekä mm. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia- ja Nuori Aleksis -palkintoehdokkuudet.*




Kirjan tapahtumapaikkana on historiallinen vanha Irlanti. Mukana mukavasti fantasian elementtejä, kuten lohikäärmeitä ja magian poikasta.


Keskiössä viisi nuorta naista, jotka vihainen lohikäärme hyökkäyksineen liittää yhteen. On linnaherran tytärtä, taitavaa metsästäjää, poikatyttöä, varasta ja huiputtajaa. Kaikkia nuoria naisia yhdistää suunnaton rohkeus ja halu pyrkiä parempaan, pelastaa jotain lohikäärmeen tuhoamasta maasta.


Tapahtumista löytyy jännitystä, vaaraa, petoksia sekä myös rakkautta. Monet henkilöhahmoista ovat melkoisen suvaitsevaisia ja reiluja. Tarinat on kerrottu hyvin ja vaihdokset kertojahahmojen välillä tehdään todella taitavasti. Salaisuudet ja jännitteet pysyvät yllä oikein mukavasti alusta loppuun. Oma suosikkini on loppu, jossa kerrankin kerrotaan mitä itse finaalin jälkeen tapahtuu.


Suositten erittäin lämpimästi myös aikuisille lukijoille!


Pöysti lukee erinomaisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti