torstai 2. toukokuuta 2024

Ilkka Auer: Hornantuli

Alkuteos: Hornantuli (2021)

Lukija: Marja Valkama

Ilmestymisaika: 2024 (ko.painos)

Kustantaja: Haamu

Kesto: 11h 10min

ISBN: 9789527413623

Muoto: e-äänikirja (Nextrory)

Sarjamerkintä: Kymnaasi-sarja #2

Peukku: q^^



*Sofian opinahjo on Kymnaasi, salaperäinen sisäoppilaitos kahden maailman rajalla. Oppivuotensa päätteeksi Sofia saa ensimmäisen tehtävänsä, nuoren tytön ja hänen äitinsä auttamisen.


Tapausta tutkiessaan Sofia törmää hirvittäviin tuhopolttoihin ja tapahtumiin. Pahuuden karmivat liekit luikertelevat aivan liian lähelle. Ne uhkaavat lopulta myös Kymnaasia ja sitä suojelevaa Raunin kylää.


Sofian rakas oppilaitos on vaarassa - tällä kertaa pahemmin kuin koskaan.


Hornantuli jatkaa Sofian seikkailuja, joihin tutustuttiin jo Kymnaasi-romaanissa. Ne viehättävät yhtä lailla nuoria kuin aikuisempiakin lukijoita.*



On kulunut jokunen aika Kymnaasin tapahtumista. Sofia on oppinut paljon ja sopeutunut elämäänsä. Nyt hän alkaa saamaan vastuulleen myös tehtäviä. Eli hän pääsee auttamaan ihmisiä pinnalla. Sofian ensimmäinen tehtävä menee hyvin, joka muuten on oikeasti pienen pojan auttaminen eteenpäin. Tällä matkalla hän sitten törmää äitiin ja tyttäreen ja kokee tehtäväkseen auttaa heitä.

Kerronta seurailee Sofiaa ja Kymnaasin tyttöjen elämää sekä Annaa ja Erikaa, jotka ovat kokeneet paljon ja roikkuvat aikalailla reunalla. Pystyykö Sofia auttamaan kaksikkoa, jonka perässä on todella pahoja tyyppejä?

Synkkä ja jännittävä kertomus rohkeudesta ja pientenkin tekojen merkityksestä.

Valkama lukee rauhallisesti, mutta minun makuuni edelleen hieman laiskasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti