lauantai 25. toukokuuta 2024

Maija Louhio: Poika joka ei halunnut palata Suomeen

Alkuteos: Poika joka ei halunnut palata Suomeen (2023)

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Suuri kurpitsa

Sivumäärä: 96

ISBN: 9789527160664

Muoto: Sid.

Peukku: q^^



*Helsingin Kalliota pommitetaan jatkosodan ensimmäisinä kuukausina. Äiti ja hänen kaksi lastaan joutuvat pakenemaan pommisuojaan, kun isä taistelee rintamalla. Lääkäri löytää puolitoistavuotiaan kuopuksen keuhkoista varjostuman ja neuvoo lähettämään pojan Ruotsiin. Tukholmalainen perhe ottaa pienen pakolaisen omakseen ja huolehtii tästä hyvin. Poika oppii kielen ja alkaa pitää mammaa ja pappaa vanhempinaan. Seitsenvuotiaana hänen täytyy muuttaa takaisin Suomeen, unohtunutta kieltä puhuvaan vieraaseen perheeseen.


Tarina perustuu helsinkiläisen Maija Louhion (s. 1954) työtoverin lapsuusmuistoihin. Louhio on tehnyt työuransa teatterissa lavastajana ja pukusuunnittelijana. Poika joka ei halunnut palata Suomeen on hänen ensimmäinen sarjakuvakirjansa.*



Koskettava ja ajatuksia herättelevä teos. Yksinäisyys, erilaisuus ja uuteen sopeutuminen. Siinä on vahvoja aiheita, joita on käsitelty kauniisti, ajatuksella.

Yksi sivu voi olla yksi kuva tai samalle aukeamalle on mahdutettu useampia juttuja. Tyyli on kuin puuväreillä tehtyä, hieman laveeraten. Väreillä tunnutaan ilmaisevan tunteita. Jos on iloisempaa, ovat väritkin lämpimiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti