perjantai 3. toukokuuta 2024

Saija Ketola: Pari suhdetta

Alkuteos: Pari suhdetta (2024)

Ilmestymisaika: 2024 (ko.painos)

Kustantaja: Suuri Kurpitsa

Sivumäärä: 188

ISBN: 9789527160701

Muoto: Nid.

Peukku: ^^b



*Saija "Saiccu" Ketolan omaelämäkerrallinen esikoisteos vie lukijan nostalgiselle aikamatkalle vuosituhannen vaihteen Satakuntaan. Ihastumisen huuma, perhosten lepatus vatsassa ja hirmuinen pettymys, kun ihastuksen kohdetta ei näe koulussa. Teini-ikäisen Saikun hormonit hyrräävät ja kuvioihin tupsahtelee toinen toistaan söpömpiä poikia. Aikuisuuden portit raottuvat ja elämä tarjoaa ihanan jännittäviä hetkiä, mutta niiden mukana seuraavat myös uudenlaiset huolet ja murheet. Ensirakkaus antaa paljon, mutta kyllä se totisesti ottaakin. Kuinka paljon iskuja herkän tytön sydän kestää?*










Näin 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa kasvaneena tämä sarjakuva lämmittää. Sen sivuilla on monia tuttuja ja nykyään jo historiaan kuuluvia juttuja, jotka laittavat hymyilemään ja muistelemaan omaa nuoruutta ja omia vastaavia kokemuksia.

Minusta on hienoa, miten taiteilija ammentaa omia kokemuksiaan tähän sarjakuvaan. Se on hieno ja koskettava kasvutarina nuoresta naisesta ja tämän epävarmuudesta. Useammassakin kohdassa minun teki mieli huutaa hänelle, että hän on arvokas ja että miespuolinen henkilö kohtelee häntä väärin.

Kuvitus on sympaattinen ja mustavalkoinen.

Lämmittävä kokemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti