keskiviikko 3. lokakuuta 2018

A. A. Milne: Nalle Puh

Alkuteos: Winnie The Pooh (1926)
Suomentaja: Kersti Juva
Lukija: Veikko Honkanen
Ilmestymisaika: (ko.painos)
Kesto: 3h 25min (3 CD-äänilevyä)
Kustantaja: WSOY
ISBN: 978-951-0-29540-3
Muoto: äänikirja, CD
Sarjamerkintä: Nalle Puh #1
Peukku: q^^
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 3, 6, 7, 11 ja 28
Lukulistalta: 56


*CD1 Ensimmäinen luku jossa tutustumme Nalle Puhiin ja Mehiläisiin ja kertomukset alkavat. Toinen luku jossa Puh käy kylässä ja joutuu ahtaalle. Kolmas luku jossa Puh ja Nasu menevät metsälle ja melkein pyydystävät Tärpän. Neljäs luku jossa Ihaa kadottaa ja Puh löytää hännän.


CD2 Viides luku jossa Nasu tapaa Möhköfantin. Kuudes luku jossa Ihaa viettää syntymäpäivää ja saa kaksi lahjaa. Seitsemäs luku jossa Kengu ja Pikku Ruu saapuvat metsään ja Nasu joutuu kylpyyn.


CD3 Kahdeksas luku jossa Risto Reipas varustaa Raparetken Pohjoisnavalle. Yhdeksäs luku jossa Nasu on aivan veden armoilla. Kymmenes luku jossa Risto Reipas järjestää Puh-juhlat ja me heitämme hyvästit.*



Nämä ensimmäiset Puh-nallen seikkailut lienevät monille tuttuja. Ne nimittäin on kaikki koottu ainakin johonkin piirrettyyn, jonka muistan omasta lapsuudestani. Osaa tarinoista on tietenkin hieman muokattu alkuperäisistä. Esimerkiksi kirjan kertojaa ei muistaakseni piirretyssä mainita ollenkaan. Minulle ainakin tuli yllätyksenä se, että Nalle Puhin seikkailut kertoo Ristolle joku setä-tyyppi. Ja että Nalle Puh on oikeasti Knalle Puh...


Mukava, höpsöjä satuja sisältävä äänikirja. Sadut ovat sopivan mittaisia vaikkapa iltasaduiksi tai autoon päiväkoti- tai työmatkalle. Niihin ei ehdi kyllästyä ja kukin satu omana ääniraitanaan helpottaa oikean kohdan etsimistä.


Lukijana Veikko Honkanen on kuunneltava. Hänen ääneensä ei ehdi kyllästyä ja hän saa personoitua hahmot mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti