tiistai 18. helmikuuta 2020

Alan Davidson: Fran of the Floods

Alkuteos: Fran of the Floods (1976)
Kuvittaja: Phil Gascoine
Teksti: Alan Davidson
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 106
Kustantaja: Rebellion
ISBN: 978-1-78108-672-8
Muoto: Nid.
Peukku: q^^
Huom: alkuperäisesti ilmestynyt Jintyssä aikavälillä 17.1. - 11.9.1976


*Due to increased climate change, the sun starts to melt the ice caps and evaporates the world’s oceans, causing an onslaught of never ending rain.


At first young Hazelford resident, Fran Scott, finds the whole thing amusing, but as the town begins to disappear underwater, the desperation of her predicament becomes all too clear.


After losing her parents in the chaos, Fran decides to seek out her sister June, who recently moved to Scotland. But as the situation gets worse and society begins to crumble around her, Fran must overcome a vast array of dangers, including disease, wild animals, marauding gangs of vicious thugs and most bizarre of all, the self-proclaimed king of Glasgow!*




Vanha sarjakuva uusissa kansissa. Toimii tietyssä mielessä todella hyvin ja poikkeaa mukavasti näistä uudemmista sarjakuvista, joita olen viime aikoina lueskellut.


Mustavalkoinen sarjakuva on hienosti piirretty. Ihmiset näyttävät ihmisiltä ja maisemissa on yksityiskohtia. Tyyli on perinteinen, mutta persoonallinen. Tekstiä ja puhetta sarjakuvassa on melko paljon. Ihmiset pohtivat ja selittävät asioita, suunnitelmat paljastetaan helposti. Koska sarjakuva on ilmestynyt aikaisemmin jatkokertomuksena, on muutaman sivun välein lyhyet tiivistelmät siitä, mitä aikaisemmin on tapahtunut.


Fran on nuori nainen, jossa on paljon potentiaalia. Hän on uskollinen ja vahva, seikkailullinen. Lisäksi hän rakastaa paljon perhettään. Niin paljon, että on valmis matkaamaan pitkiä matkoja ja kohtaamaan vaaroja löytääkseen rakkaansa. Se hänen on tehtäväkin, sillä suuri tulva on pyyhkäissyt ylitse maan ja Englanti on joutunut veden alle. Tulva on tuhonnut koteja ja perheitä ja monia, monia on kuollut. Franin perhekin on kadonnut tulvassa. Hän tietää vain siskonsa olevan Scotlannissa ja sinne hän lähtee pyrkimään. Vaarallisella matkalla sattuu ja tapahtuu vaikka mitä. Jokseenkin pelottava muistutus siitä, että mannerjäätiköt sulavat ja vedenpinta nousee. Toivotaan, ettei tästä sarjakuvasta tule todellisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti