perjantai 14. helmikuuta 2020

Ninni Schulman: Vastaa jos kuulet

Alkuteos: Svara om du hör mig (2013)
Kääntäjä: Maija Kauhanen
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 444
Kustantaja: Tammi
ISBN: 978-952-04-0126-9
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Hagfors #3
Peukku: ^^b
Lukulistalta: 16

*Kohtalokas metsästysonnettomuus paljastaa visusti vaietut perhesalaisuudet.

Dekkarisarjan kolmannessa osassa toimittaja Magdalena Hansson on hoitovapaalla. Elämästä on kuitenkin rauha kaukana, sillä päivät vauvan kanssa ovat vaikeita ja työpaikan tulevaisuuskin on vaakalaudalla. Sitten syksyinen hirvijahti saa karmean käänteen: yksi metsästäjistä ei palaa passipaikaltaan, ja hänen mukanaan ollut teinitytär katoaa jälkeä jättämättä. Magdalena ei voi olla tutkimatta asiaa. Onko kyse vahingonlaukauksesta vai murhasta? Entä liittyykö salakaadettu susi tapaukseen? Pienellä paikkakunnalla ei koskaan voi tietää, koputtaako ovelle ystävä vai vihollinen.*



Pienen paikkakunnan elämää, jännitystä ja eriasteisia parisuhteita… Sitä on Hagfors-sarjan kolmas osa. Poliisintyötä kuvataan hyvin ja se on realistista. Nyt ei pelata isoilla joukoilla tai massiivisilla välineillä. Ei, sillä poliiseja on vain muutama ja he tekevät parhaansa pienemmillä panoksilla ja lämmöllä. Heihin syntyy välittävä side. Petra ja Christer kumpikin työskentelevät aktiivisesti tapaustensa kanssa ja siinä sivussa kummallakin on omia suurempia tai pienempiä ongelmia yksityiselämässään. Näin on myös Magdalenan kanssa… Hänen ongelmansa tosin tuntuvat suuremmilta ja joutuupa hän jännittämään jopa työpaikkansa puolesta. Sarjan antia on edelleenkin sen läheisyys lukijaan.

Schulman kirjoittaa vetävästi ja kepeästi. Henkilöhahmot kiinnostavat. Arkisesta tulee jännittävää ja pienetkin havainnot herättävät uteliaisuutta. Ei kaiken aina tarvitse olla suuria kaupunkeja tai isoja operaatioita. Susirajallakin voi sattua ja tapahtua! Sarja sopii hyvän jännityksen ystäville. Se ei mässäile väkivallalla vaikka sitäkin kirjoissa esiintyy.

2 kommenttia:

  1. Schulmanin dekkarisarja on yksi lemppareistani. Olen varannut jo uusimman kirjastosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk! Hyvä kun muistutit. Piti itsekin mennä heti laittamaan varaus. Toivottavasti seuraava osa on yhtä hyvä kuin aikaisemmatkin.

      Poista