perjantai 7. helmikuuta 2020

Stuart MacBride: The Missing and the Dead

Alkuteos: The Missing and the Dead (2015)
Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)
Sivumäärä: 593
Kustantaja: HarperCollinsPublishers
ISBN: 9780007494620
Muoto: e-kirja (Kindle)
Sarjamerkintä: Logan McRae #9
Peukku: ^^b
Lukulistalta: 14


*One mistake can cost you everything…


A little girl’s body washes up just outside the sleepy coastal town of Macduff, kicking off a major manhunt. Officially, the investigation is out of Sergeant Logan McRae’s hands, but DCI Steel’s Major Investigation Team, drafted in from Aberdeen, is getting nowhere fast.


Steel is running out of ideas and time. She wants Logan back on her team, and doesn’t care how she gets him there.


One thing is clear: there are dangerous predators lurking in the wilds of Aberdeenshire, and not everyone’s getting out of this alive…*




Loganin elämä on ottanut uuden suunnan. Ensinnäkin hänet on siirretty toisiin tehtäviin. Hän sai alennuksen pienemmälle paikalle ja takaisin uniformuihin. Eli tarjolla on partiointia kadulla, kotitarkastuksia ja liikennerikkomuksia. Mutta myös murha, jota selvittämään ryntää erikoistiimi johdossaan DCI Steel. Hän tuo mukanaan oman reilun osansa ongelmia, mutta myös oman tukensa Loganille tämän elämän vaikeisse koukeroissa. Ei nimittäin ole edelleenkään helppoa elää elämää, jossa tyttöystävä on parantolassa ja joutuu syömään purkkikeittoja kun muuhun eivät rahat oikein tahdo riittää ja pomot hönkivät niskaan etsiessään syyllisiä…


Hienoa poliisintyönkuvausta. Ystävyyttä ja jännitystä. Logan kokee myös melkoista henkistä kasvua, sillä hän joutuu pohtimaan jälleen kerran omaa etiikkaansa. Onko oikein lavastaa toinen syylliseksi, jos siten onnistuu pelastamaan jonkun hengen?


Upea jatko hyvään sarjaan. Ei edelleenkään herkimmille lukijoille. Kirja on suomennettu nimellä Kadonneita ja kuolleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti