lauantai 20. tammikuuta 2024

Ben MacIntyre: Agentti Sonja

Alkuteos: Agent Sonya: Moscow’s Most Daring Wartime Spy (2020)

Kääntäjä: Aura Nurmi

Lukija: Krista Putkonen-Örn

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Kesto: 16h 6min

ISBN: 9789523008724

Muoto: e-äänikirja (Nextrory)

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2024: 1. Kirjan nimessä on erisnimi (4/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2024 ainakin: 4, 7, 8, 9, 14, 16, 19, 29, 39, 41 ja 42



*Oxfordin lähettyvillä asui elegantti nainen vuonna 1942. Hän vaikutti tavalliselta perheenäidiltä, mutta oli vannoutunut kommunisti ja korkea-arvoinen neuvostovakooja. Britanniassa koodinimi Sonjan tehtävä oli varastaa maan ydinasesalaisuudet.


Agentti Sonja on tosielämän jännityskertomus Ursula Kuczinskistä. Vakoojana hän oli mukana Hitlerin salamurhajuonessa, rakensi pommeja ja vakoili Mantšuriassa. Hänen kannoillaan olivat niin natsit, kiinalaiset, japanilaiset, FBI kuin MI6.


Päiväkirjojen, kirjeiden ja arkistolöytöjen avulla MacIntyre luo kuvan vaarallisesta naisesta, joka vaikutti kylmän sodan syttymiseen. Samalla teos kertoo tiedustelun maailmasta suurvaltojen puristuksessa.*




MacIntyrellä on taito kertoa kiinnostavasti historiallisista henkilöistä. Hän osaa herättää heidät ja heidän ajatuksensa henkiin tavalla, joka on unohtumaton. Tämä kirja kertoo agentti Sonjan tarinan aina tämän lapsuudesta kuolemaan saakka. Se on tarkka kuvaus naisen varsin vaiheikkaisesta ja kiinnostavasta elämästä. Samalla teos on myös syväsukellus sodan runtelemaan Eurooppaan ja Kylmän sodan syntyyn.

Hyvin toteutettu elämäkerta, jonka Putkonen-Örn lukee todella vakuuttavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti