keskiviikko 3. tammikuuta 2024

Suvi Sipronen: Routa

Alkuteos: Routa (2023)

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Pokuto

Sivumäärä: 103

ISBN: 9789526975924

Muoto: Nid.

Peukku: ^^b



*15-vuotias Routa on saanut tarpeekseen. Hän on päättänyt jättää taakseen onton kulissin ja karata kotoa. Mutta mistä perheen ilmapiiri johtuu, ja miksi erään huoneen ovi on aina vain lukittu?*



















Routa on kiinnostava kokonaisuus. Aluksi se vaikuttaisi kertovan nuoren itsenäistymisprosessista. Routa kun haaveilee lähtevänsä lukioon kauaksi kotoa ja aloittavansa oman itsenäisen elämän. Vähitellen kuitenkin alkaa paljastua, ettei kauniilta vaikuttava perhe ehkä olekaan sitä. Vanhempien keskenäisiä välejä kaihertaa jokin. Jotain on myös Roudan ja vanhempien välillä. Vaiettuja asioita, joista ei ole puhuttu. Löytääkö Routa rohkeutta ottaa asiat esille?


Hyvän oloinen kokonaisuus, joka suorastaan huutaa jatkoa! Minä ainakin haluan tietää mitä on todella tapahtunut. Mitä salaisuuksia koko perhe on hautonut vuosikausia.


Hahmot ovat kiinnostavia ja Routa todella sympaattinnen nuori. Kuvitus on ottanut vaikutteita aasian suunnalta, mutta siinä on myös mukava persoonallinen ote. Sympaattista ja silti "aikuismaista".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti