perjantai 26. tammikuuta 2024

David Morrell: Kiven veljet

Alkuteos: The Fraternity of the Stone (1987)

Kääntäjä: Karri Kokko

Lukija: Markus Asunta

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kustantaja: Saga Egmont

Kesto: 17h

ISBN: 9788726869330

Muoto: e-äänikirja (Nextrory)

Sarjamerkintä: Yön ja usvan veljeskunta #2

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2024: 8. Kirjan nimessä on perheenjäsen (6/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2024 ainakin: 9, 14 ja 16



*Drew MacLane, entinen ammattitappaja, vetäytyi kuusi vuotta sitten syrjäiseen munkkiluostariin Vermontissa. Drew tuli luostariin katuakseen syntejään, mutta nyt menneisyys on saanut hänet kiinni. Kaikki muut munkit on myrkytetty, ja ainoastaan Drew on jäänyt jäljelle.


Joku tuntee hänen salaisuutensa.


Drew joutuu palaamaan maailmaan, jonka luuli hylänneensä. Häntä vainoava organisaatio on kukistettava ja varmistettava samalla, etteivät sivulliset joudu kärsimään. Mutta onko väärin tappaa, jottei tulisi tapetuksi? Drew kohtaa monia moraalisia kysymyksiä, joihin ei ole olemassa suoraa vastausta.


David Morrellin kutkuttavan koukuttava trilleri leikittelee salaliittoteorioilla ja sijoittuu hämyiseen luostariympäristöön.


David Morrell (s. 1943) on kanadalainen kirjailija, joka tunnetaan esikoiskirjastaan Ajojahti. Hänen kirjojaan on käännetty ainakin 20 kielelle.*




En ole täysin varma siitä, onko tämä nyt lopulta sarjaa, vai ei. Toimi tämä näinkin.

Kirja on kerrottu sekoitellen mennyttä ja nykyisyyttä. Tapahtumat etenevät Drewin nykyisen elämän puitteiden mukaan, mutta hänen menneisyytensä paljastuu vähitellen erilaisten muistojen ja hänen omien kertomustensa kautta. Näin selviää hänen menneisyytensä ja myös motiivinsa erilaisiin päätöksiin. Menneisyydestä haetaan myös apua käsillä olevan ongelman ratkaisuun.

Minun makuuni tyyli on hivenen sekava. Sitä ei helpota se, että välillä äänikirjassa on hankala seurata sitä, kuka puhuu. Näin siitäkin huolimatta, että lukija koettaa vaihdella puhujan ääntä. Aina se ei ole kovinkaan onnistunutta. Ikävintä on kuitenkin se, että muutamassa kohdassa kuulostaa sitä, että lukija joutuu nieleksimään kesken lukemisen.

Omalla tavallaan on ihan viehättävää seurata jännäriä, jonka tapahtumat ovat niin kaukana nykyisistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti